Meklēt...

Vecās dāmas vizīte

Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātris
Pievienot vērtējumu
9.1
47 vērtējumi

Traģiska komēdija.

Miljardiere Klāra Cahanasjana ierodas mazajā un nabadzīgajā Gilenā. Šeit viņa dzimusi un augusi, šeit satikusi savu pirmo mīlestību, tāpēc, protams, ar savu dāsnumu un labdarības aktivitātēm pazīstamā dāma neatteiksies ieguldīt līdzekļus savas dzimtās pilsētas atjaunošanā un uzplaukumā. Tā domā Gilenas iedzīvotāji, un viņi ļoti paļaujas uz Alfrēdu Illu (kurš ir tas pats jaunās Klāras mīļotais) starpniecību. Un Klāra... Klāra nemaz nav pret to: viņa piedāvā gileniešiem miljardu — pusi pilsētai, pusi iedzīvotājiem. Tomēr viņai ir viens nosacījums...

Indras Rogas izrāde ir smieklīga traģēdija par atriebības neizbēgamību, maksājot par veikto izvēli, par spēku, ko anonimitāte dāvā sabiedrībai, un arī par visdīvainākajām mīlestības formām.

Izrādes ilgums
3st. 15min. (2 cēlieni)
Sezona
2023 / 2024
Pirmizrāde
1. decembrī, 2023.
31.05
Piektdiena
19:00

Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātris, Lielā zāle

Rīga, Kaļķu iela 16
Biļetes

Atsauksmes

kikeeifuy – 5.0

Izrāde patiesībā, ir trīs stundas un trīsdesmit minūtes. Neprot arī sākt laikā. Izrāde garlaicīga un nepārāk interesanta. Nav nekāda pamatojuma, tam kapēc scenogrāfija ir tieši šāda.

1
Mosss101 – 9.0

Ļoti patika izrāde, viena no manām mīļākajām uz kuru esmu gājusi.

0
Milans – 10.0

Laba izrāde!

0
Ilze P – 10.0

Izrāde runā par mūsdienās ļoti aktuālām lietām. Labs izrādes gan muzikālais, gan scenogrāfiskais noformējums. Izcila aktieru spēle.

0
teatravestnesis.lv
teatravestnesis.lv - Ieva Struka

.. Indras Rogas izrāde, kas saglabā distanci un nenostājas ne pāridarītāja, ne upura pusē, man šķiet simpātiskāka par kopējo tendenci Latvijas teātros.

kroders.lv
kroders.lv - Gundega Saulīte

“Vecās dāmas vizīte” ir būtiski nozīmīgs darbs M. Čehova teātra droši un talantīgi uzsāktajā ceļā, atklājot sabiedrības un varas dialektiku.

la.lv
la.lv - Maija Svarinska

Mihaila Čehova Rīgas krievu teātra izrādes “Vecās dāmas vizīte” darbība izstrādāta gandrīz perfekti, tomēr traģiskā kauna izjūta netiek akcentēta.

diena.lv
diena.lv - Atis Rozentāls

Frīdriha Dirrenmata lugas Vecās dāmas vizīte didaktiku režisore Indra Roga savā iestudējumā Rīgas Krievu teātrī izspēlē dzirksteļojošā raksturu parādē ar lieliskiem aktierdarbiem un vienotu vizuālo tēlu