Meklēt...

Džungļu grāmata

Latvijas Nacionālā opera un balets
Pievienot vērtējumu
10.0
1 vērtējums

Balets visai ģimenei.

Džungļos, kur dzīve rit pēc zvēru valstības noteikumiem, negaidīti uzrodas mazs cilvēka bērns. Viņu atrod Vilcene, kurai labi pazīstama cilvēku daba. Vilcene nolemj puiku pasargāt un pieņemt audzināšanā, jo – “kas zina, varbūt šis būs citāds?” Džungļos mazais zēns pieaug. Tur netrūkst prieka un piedzīvojumu, bet jaunieti kaut kas dzen uz pilsētu pie cilvēkiem, un viņš atstāj džungļus valdnieka Tīģera ēnā. Šķietami cilvēku vidū puisis ir atradis savu īsto vietu, savas mājas, tomēr sirds alkst pēc dabas, dzīvniekiem un džungļiem.

“Ar šo baletu vēlos runāt par tēmām, kas, manuprāt, ir un vēl ilgi būs aktuālas. Daba, draudzība, mīlestība, uzticība, cerība un pāri visam – ģimene. Puisis īsti neiederas ne dzīvnieku pasaulē, ne starp cilvēkiem. Kur īsti ir viņa mājas un kas viņš vispār ir? Šajā sarežģītajā pasaulē līdzīgi var jautāt arī katrs no mums,” skaidro horeogrāfs Raimonds Martinovs. Viņš baleta “Džungļu grāmata” tēlus un notikumus radījis, iedvesmojoties no angļu autora Radjarda Kiplinga tāda paša nosaukuma stāstu krājuma, bet tā mūziku komponējis Kārlis Lācis.

Baletu “Džungļu grāmata” drīkst apmeklēt no 7 gadu vecuma, tomēr – atbilstoši horeogrāfa rekomendācijai – to iesakām apmeklēt no 10 gadu vecuma.

Izrādes ilgums
2st. 20min.
Sezona
2023 / 2024
Pirmizrāde
12. aprīlī, 2024.
28.09
Sestdiena
12:00

Latvijas Nacionālā opera un balets

Aspazijas bulvāris 30
Biļetes

Nav atsauksmju

Nav pievienota vēl neviena atsauksme, esi pirmais!

delfi.lv
delfi.lv - Dita Jonīte

Viens no lielākajiem scenogrāfijas objektiem ir liela sirds. Skaidrs, ka sirds ir gan dzīvnieka, gan cilvēka dzīvības centrs. To gan jau saprot pat mazi bērni. Bet jautājums, kurš fantāzijas virziens par dzīvnieku pasauli mums pastāsta vairāk – tas, kur dzīvniekos saskatām cilvēka īpašības, vai tas, kur cilvēkos zvērus –, arvien ir atvērts.