Meklēt...

Ekspedīcija "Jāzeps"

Jaunais Rīgas teātris
Pievienot vērtējumu
7.3
10 vērtējumi

Izrāde tapusi pēc Raiņa lugas “Jāzeps un viņa brāļi”.

Slepenas ekspedīcijas laikā pētnieku grupa negaidīti uziet apslēptu eju, kas noved viņus pazemē. Pētot atrastos artefaktus, ekspedīcijas dalībnieki neviļus atbrīvo un iemieso Jāzepa dzimtas stāstu.

Sarežģītās dzimtas attiecības noved pie Jāzepa kritiena bedrē, kas Jāzepam sniedz iespēju kļūt par savas bedres arheologu un iepazīt zemapziņas dzīles, kur caur arhetipisko tēlu sistēmu viņš tiek izaicināts veikt dvēseles transformāciju. Vai Jāzepam izdosies bedres dibenā ieraudzīt zvaigznes un piedzīvot kritienu augšup?

Izrādes ilgums
3st. 45min. (2 cēlieni)
Sezona
2021 / 2022
Pirmizrāde
16. martā, 2022.

Atsauksmes

Baiba – 8.0

Par vērtībām un Rainis

0
teatravestnesis.lv
teatravestnesis.lv - Ieva Struka

Reti kurš mākslas darbs Latvijas jaunākā laika teātrī ir tik neviendabīgs, un tas reizē nav un ir labi. Nav – jo pilnība ir ne tikai pašsaprotama tieksme ik mākslas darbā, bet arī Raiņa iecienīts jēdziens. Ir – jo par izrādi ir interesanti domāt un rakstīt.

diena.lv
diena.lv - Līga Ulberte

Režisores Ingas Tropas-Fišeres Jaunajā Rīgas teātrī tapušais iestudējums Ekspedīcija Jāzeps piedāvā nevis patiesu mītiska rituāla rekonstrukciju, bet pretenciozu un samocītu inscenējumu. Izrādes dzīvais centrs ir JRT jauno aktieru kopa.

ir.lv
ir.lv - Edīte Tišheizere

JRT jaunie aktieri domā līdzi Raiņa domām un meklē savas atbildes. Tas ir pats vērtīgākais izrādē Ekspedīcija «Jāzeps»