Meklēt...

Paradīze

Daugavpils teātris

Maestro mūzika un modes pasaules vilinājums iestudējumā par godu Daugavpils teātra mūzikla „Dāmu paradīze” desmitgadei. Izrādē „Paradīze” kopā ar Daugavpils teātra trupu piedalās maestro Raimonds Pauls, soliste Ilona Bagele, aktieris Rihards Lepers un citi.

2012. gadā, pateicoties Raimonda Paula iniciatīvai, Daugavpils teātrī tika iestudēts mūzikls „Dāmu paradīze”, un ar tā palīdzību tika atšķirta jauna lappuse teātra vēsturē. Tā bija viena no iemīļotākajām skatītāju izrādēm piecus gadus. Savukārt darbs pie šī mūzikla lika pamatus teātra turpmākai attīstībai, kā rezultātā šobrīd muzikāli dramatiskās izrādes ir kļuvušas ne tikai par teātra vizītkarti, bet arī par iemīļotākajām skatītāju vidū gan Latvijā, gan ārzemēs. Lai atzīmētu veiksmīgi aizvadīto desmitgadi un atcerētos, ar ko tā sākās, tapa muzikāla kompozīcija „Paradīze” pēc teātrim tik nozīmīgā mūzikla motīviem.

Izrādes „Paradīze” sižeta pamatā ir Emīla Zolā romāns par provinces meitenes likteni, kura devusies meklēt laimi modes un mīlestības galvaspilsētā Parīzē. Taču atšķirībā no 2012. gadā tapušā mūzikla, kurā tika akcentēts Denīzes un Parīzes lielākā veikalnieka Oktāva Murē mīlas stāsts, šoreiz iestudējuma veidotāji vairāk pievēršas noslēpumainajai un nežēlīgajai modes pasaulei un ar mūziklu un romānu „Dāmu paradīze” saistītām vēstures liecībām.


Izrādes ilgums
2st. 20min.
Sezona
2021 / 2022
Pirmizrāde
4. jūnijā, 2022.