Meklēt...

Bīstamie sakari

Dailes teātris
Pievienot vērtējumu
5.0
1 vērtējums

Nav nekā bīstamāka par gudru sievieti, kura vēlas atriebties vīrietim, kas viņu pametis. Marķīze de Merteija dziedē savu ievainoto patmīlību, meklējot palīdzību pie vikonta de Valmona. Būdams tikpat bezprincipiāls kā marķīze, viņš nekad neatteiksies no izaicinājuma pavedināt nevainīgu meiteni un uzticīgu sievu. Izsmalcinātās spēles ar cilvēku likteņiem sniedz izklaidi un baudu, kamēr vikonts de Valmons nesaskaras ar īstu mīlestību... Izpostītas reputācijas un dzīves, lepnībai upurētas jūtas, nesātīga godkāre un salauztas sirdis – Parīzes augstākā sabiedrība steidzas dzīvot, ciest un mīlēt. Pirms sāks valdīt revolūcijas nāvējošā giljotīna, pēc kuras no šo cilvēku dzīvēm, sapņiem un nodevībām paliks vien mirklīgas atbalsis un gaistošas ēnas.

Izrādes ilgums
3st. (2 cēlieni)
Sezona
2018 / 2019
Pirmizrāde
24. maijā, 2019.

Nav atsauksmju

Nav pievienota vēl neviena atsauksme, esi pirmais!

delfi.lv
delfi.lv - Dita Jonīte

Sezonas izskaņā uz Dailes teātra skatuves manierīgi un smalki plosījās šarmants briesmoņu bariņš. Režisors Jans Villems van den Boss iestudējis izrādi pēc Pjēra Šoderlo de Laklo romāna "Bīstamie sakari" motīviem, un milzu buduārā dzirksteļo gan neprātīgas kaislības, gan Dailes aktieru talanti.

diena.lv
diena.lv - Atis Rozentāls

Dailes teātra jauniestudējumā Bīstamie sakari režisors Jans Villems van den Boss aizrautīgi un vērienīgi inscenē, taču aiz varoņu manierēm tikai brīžam pazib viņu patiesā būtība

satori.lv
satori.lv - Marta Martinsone

Tā kā izrādē brīžiem tiek izmantoti arī tādi paņēmieni kā "laika patīšana atpakaļ" un palēninājuma ainas, tiek stiprināta asociācija ar filmas lenti.

ir.lv
ir.lv - Zane Radzobe

Dailes teātra izrāde Bīstamie sakari — par seksu un mehāniskas dzīves mokām