Meklēt...

Džeina Eira

Daugavpils teātris
Pievienot vērtējumu
10.0
6 vērtējumi

Angļu rakstniece Šarlote Brontē romānā „Džeina Eira” radīja savam laikam revolucionāru tēlu, kas līdz pat šai dienai iedvesmo sievietes visā pasaulē. Džeina Eira ir kļuvusi par sinonīmu spēcīgai personībai ar augstsirdīgu dabu, dzelžainu gribu un augstiem morāles principiem.

Negaidīta mīlestība pārņem Ročestera kungu un viņa guvernanti Džeinu Eiru, kas nav līdzīga nevienai citai. Bet Tornfīldas muiža glabā savās sienās drūmu noslēpumu, kas met tumšu ēnu uz abu mīlētāju laimi...

Apvienojot komponista Kima Breitburga fantastisko mūziku un Krievijas autora Karena Kavalerjana libretu, Daugavpils teātra režisors Oļegs Šapošņikovs skatītājiem dāvināja mūzikla žanram netipisku iestudējumu „Džeina Eira”. Šajā izrādē lomas vienlaicīgi tiek attēlotas vairākās dimensijās personāža emocijas uz skatuves ataino gan dramatiskais aktieris, gan solists ar vokālo izpildījumu, gan dejotājs caur savu plastiku. Mūziklu, kurā piedalās solisti no Daugavpils, Rīgas un Minskas, katru reizi noslēdz skatītāju neslēpta sajūsma un nerimstoši stāvaplausi. Daugavpilī biļetes uz izrādi parasti ir izpārdotas jau trīs mēnešus iepriekš. 

Izrādes ilgums
(2 cēlieni)
Sezona
2017 / 2018
Pirmizrāde
7. jūnijā, 2018.
25.04
Ceturtdiena
18:30

Daugavpils teātris

Daugavpils, Rīgas iela 22a
Izpārdots

Nav atsauksmju

Nav pievienota vēl neviena atsauksme, esi pirmais!