Meklēt...

Frankenšteina komplekss

Latvijas Kultūras akadēmija
Kārļa Krūmiņa un mākslīgā intelekta (MI) sarakstītās lugas “Frankenšteina komplekss” centrā ir dramaturga dialogs ar mākslīgo intelektu, mēģinot izprovocēt, lai tas uzraksta lugu. Izrādē katru no trim mēģinājumiem panākt dramaturga instrukciju izpildi iestudējis LKA Audiovizuālās un skatuves mākslas maģistrantūras teātra režijas students – Jēkabs Nīmanis, Endīne Bērziņa un Andris Zeļonka – ar atšķirīgu somu aktiermākslas studentu grupu. Savukārt pēdējā izrādes daļā, kuras inscenējumu veidojušas Sandija Dovgāne un Endīne Bērziņa, – MI patstāvīgi sarakstītās lugas interpretācijā – piedalās viss aktieru ansamblis, reprezentējot MI kā daudzbalsīgu kori. Īpašu šarmu izrādei piešķir Jēkaba Nīmaņa sarakstītās dziesmas.
Latvijas Kultūras akadēmijas un Tamperes Universitates otrais iestudējums programmā “Aktierspēle svešā valodā”. Izrāde tapusi šī gada augustā Tamperē, Somijā, un festivālā “Patriarha rudens” piedzīvos Latvijas pirmizrādi.
Piedalās Sandija Dovgāne un Tamperes Universitātes studenti Peppi Hokynar, Leo Ikhilor, Ilona Karppelin, Vincent Kinnunen, Jussi Korhonen, Kasper Korpela, Roosa Leivo (vierailija), Saara Mänttäri, Jalmari Pajunen, Sulo Rahman, Vili Saarela, Elsi Sloan.
Izrādes ilgums
2st.
Sezona
2023 / 2024
Pirmizrāde
1. oktobrī, 2023.