Meklēt...

Kontrabass / Dziesmas tukšai vietai

Dailes teātris
Pievienot vērtējumu
10.0
1 vērtējums

KONTRABASS

No vācu valodas tulkojusi Zigrīda Stungure

Viņš ir viens no astoņiem kontrabasistiem valsts orķestrī, tātad arī viens no svarīgākajiem cilvēkiem tajā. Ja jūs to nezinājāt, viņš pats izskaidros. Iespējams, jūs nezinājāt arī, ka Vāgners sita savu sievu, bet Šūberts pat mušai nespēja pāri nodarīt? Un to, ka, neraugoties uz gramatisko piederību vīriešu dzimtei, kontrabass ir sievišķs instruments? Tāpēc kontrabasisti kā Sīzifi uz saviem pleciem stiepj kalnup visu mūzikas juteklisko nastu? Arī to viņš jums izstāstīs.

Par savu instrumentu viņš zina visu. Viņi ir kopā gan darbā, gan mājās. Turklāt kontrabass prot tā iejaukties mūziķa privātajā dzīvē, ka jau divus gadus viņam nav bijusi neviena sieviete.

Taču tagad viņš ir iemīlējies. Skaistā Zāra ir soprāns. Viņš varētu mainīt savu dzīvi, ja pirmizrādes laikā sadūšotos izkliegt viņas vārdu, tādējādi riskējot zaudēt paredzamu dzīvi kopā ar kontrabasu, kas izskatās pēc vecas un treknas sievas... Tas būtu kontrabasa brīvības kliedziens. Vai tas skanēs?

Izrādē piedalās – Aigars Larionovs, Nauris Miķelis Goba, Laura Gorodko

 

DZIESMAS TUKŠAI VIETAI

No angļu valodas tulkojusi Marianna Zvaigzne

Edīte Piafa, Džūdija Gārlenda, Petsija Klaina un Billija Holideja ir balsis, kas aizvien spēj sagrābt klausītāju sirdis.

Bet kas notiek, kad dīvas ceļu krusto parasta sieviete? Vai seko iedvesma vai tomēr posts?

“Dziesmas tukšai vietai” ir četri stāsti, kuros zvaigznes mijas ar putekļiem, un pārlaicīgais satiek ikdienišķo. Tie ir stāsti par sievietēm, kuras izrādās liktenīgas viena otrai.

Izrādē piedalās pianists Matīss Žilinskis un kontrabasists Andris Grunte

Izrādes ilgums
2st. 25min.
Sezona
2021 / 2022
Pirmizrāde
1. oktobrī, 2021.

Atsauksmes