Meklēt...

Degunradži

Dailes teātris
Pievienot vērtējumu
8.7
16 vērtējumi

Ežēna Jonesko 1959. gadā sarakstītā komiskā absurda drāma vēsta par kādu iemigušu Francijas provinci, kurā klīst baumas par degunradžu uzlidojumu. Tomēr, kā jau tas dzīvē visbiežāk gadās, kamēr kāds tuvs draugs par degunradzi nav pārvērties, neviens mazpilsētas iedzīvotājs par degunradžu problēmu neliekas ne zinis, kur nu vēl ievēro kādus piesardzības pasākumus, lai sevi no degunradzības pasargātu. Kamēr vieni apgalvo, ka iespēja pārvērsties par degunradzi ir viltus ziņa, citi ceļ trauksmi un nelien ārā no mājas. Brīdī, kad pilsētas centrālajā laukumā par degunradzi pārvērties vietējais iedzīvotājs sabradā nevainīgu mājas kaķi, provinces iedzīvotājus pārņem masu psihoze, kurai apņēmies pretoties vienīgi šarmantais un elegantais dīkdienis Beranžē. Viņš gatavs darīt visu, sākot ar pašizolāciju un beidzot ar stāšanos uz kara takas pret degunradžu armiju.

Izrādes ilgums
3st. 30min. (3 cēlieni)
Sezona
2021 / 2022
Pirmizrāde
9. septembrī, 2021.

Atsauksmes

Cherish – 6.0

Izrādei ir 3 cēlieni. Ja tu IZTURI pirmo, tad otrais liekas nieks un trešajā tu vienkārši gaidi beigas. Lielisks skatuves noformējums. Izcili izmantotas visas skatuves iespējas. Stāsts? Garlaicīgs un grūti uztverams. Vietām neveiksmīgi pasniegts un lēni virzās. Stāsta ideja atnāk tikai esot mājās un 5x pārdomājot, ko tu esi redzējis. Noteikti neskatītos vēlreiz, bet vienreiz ir jāredz.

0
teatravestnesis.lv
teatravestnesis.lv - Toms Čevers

Vēsture biedējoši ātri atkārtojas, cilvēkam no kolektīvās pieredzes tā arī neko nemācoties vai arī pārāk ātri to aizmirstot

diena.lv
diena.lv - Līga Ulberte

Dailes teātra jauniestudējumā Degunradži Ežēna Jonesko tekstam virsū gan tiešā, gan pārnestā nozīmē sabūvēta megasarežģīta muzikāla, vizuāla un plastiska konstrukcija.

ir.lv
ir.lv - Zane Radzobe

Droši vien nebūs daudz cilvēku, kas Latvijā 2021. gada nogalē pretosies apgalvojumam, ka absurds — tā ir mūsu dzīve. Saprātā neietilpināmie pandēmijas apstākļi ir pateicīgs fons, uz kura tapt iestudējumam par mūsu kultūrā citādi svešu parādību — absurda teātri. Par pandēmiju stāsta arī Ežēna Jonesko Degunradži; tiesa, kādu — vēl pastrīdēsimies.