Meklēt...

Noklausies

Dirty Deal Teatro

Meklējot jaunus formātus, lai atgrieztos pie skatītājiem, režisors Valters Sīlis ar radošo komandu nākuši klajā ar interaktīvu klausāmizrādi. Izrādes darbībai izvēlēts laiks, kurā telefona sarunas bija ērtākais veids attālinātai komunikācijai. Tomēr tas bija arī laiks, kurā cilvēki bieži vien ticēja, ka šīs sarunas tiek noklausītas.

Nokļūstot izrādē, skatītājs varēs noklausīties vairākas sarunas, pēc saviem ieskatiem izvēloties, kurām no tām dot priekšroku. Pārslēdzoties no viena kanāla uz otru, izrādē izskanēs vairāku Latvijā zināmu aktieru balsis. 

Izrādes ilgums
1st.
Sezona
2020 / 2021
Pirmizrāde
15. aprīlī, 2021.
la.lv
la.lv - Ilze Kļaviņa

Manuprāt, radio žanrs ļauj eksperimentāli izpētīt tā iespējas, taču klausāmizrādes “Noklausies” gadījumā dokumentālā laika, personības un atbildības attiecībām būtu nepieciešams precīzāks līdzsvarojums

lsm.lv
lsm.lv - Kitija Balcare

Izrāde ir par laiku, ko pats režisors vēl neatminas, bet vienlaikus par laiku, ko daļa sabiedrības nebūt vēl nav aizmirsusi un drīzāk pat nemaz nevēlas atcerēties. Varas, laikmeta un cilvēka mijiedarbība un tā visa preparēšana ar teātra izrāžu starpniecību ir viens no raksturīgiem darbības virzieniem trīsdesmitgadnieku paaudzes režisoram Valteram Sīlim.

diena.lv
diena.lv - Atis Rozentāls

Režisora Valtera Sīļa interaktīvā audioizrāde Noklausies, ko piedāvā Dirty Deal Teatro, sniedz iespēju iejusties čekas darbinieka ādā un dzirdēt to, kas nav domāts svešām ausīm.

ir.lv
ir.lv - Edīte Tišheizere

Tas nav patīkami. Tas itin nemaz nav patīkami — atcerēties sevi 1987. gada 31. decembra vakarā un naktī. Tieši tad norisinās režisora Valtera Sīļa un aktiera Jāņa Kroņa sacerētā klausāmizrāde Noklausies. Tā vien prasās «izrādes» vietā lietot neveiklu jaunvārdu «izklause»: tajā skan arī pieredzējuša terapeita darbība, pēc pacienta sirdspukstiem mēģinot noteikt neveselības gaitu un cēloni.