Meklēt...

Provinces anekdotes

Daugavpils teātris
Pievienot vērtējumu
9.3
3 vērtējumi

Krievu dramaturga Aleksandra Vampilova luga „Provinces anekdotes” uzrakstīta pagājušā gadsimta 60. gados un sastāv no diviem viencēlieniem, kuros atspoguļoti līdz absurdam smieklīgi, taču ļoti reālistiski notikumi kādā provinces viesnīcā. Diplomdarbam režisore izvēlējās Vampilova diptiha pirmo daļu „Atgadījums ar metranpāžu” – par citiem laikiem, nedaudz piemirstām paražām un dažiem pat pārāk labi pazīstamām bailēm, kuras noteikti nav nekāds aizgājušo dienu rēgs.

Vēlā vakara stundā kāds no viesnīcas apmeklētājiem izmisīgi lūdz pasēdēt nepazīstamas sievietes numuriņā, lai noklausītos futbola tiešraidi. Taču viesnīcas administrators Kalošins tādām blēņām netic, nepieļauj ne mazāko atkāpšanos no pieņemtajām normām, un nekauņa tiek padzīts ar skaļu skandālu. Bet kas viņam tā par aizdomīgu profesiju – metranpāžs?

Izrādās, ka noslēpumains profesijas nosaukums var ne tikai izraisīt priekšzīmīgā viesnīcas administratora panikas lēkmi, bet arī uz vakaru apgriezt kājām gaisā vairāku cilvēku dzīves.

Izrādes ilgums
1st.
Sezona
2020 / 2021
Pirmizrāde
15. jūnijā, 2021.
26.04
Piektdiena
18:30

Daugavpils teātris, Eksperimentālā skatuve

Daugavpils, Rīgas iela 22a
Izpārdots

Nav atsauksmju

Nav pievienota vēl neviena atsauksme, esi pirmais!