Meklēt...

Pa Laimes lāča pēdām

Daugavpils teātris
Pievienot vērtējumu
7.9
8 vērtējumi

Leģenda vēsta, ka sūnciemiešu visu nelaimju sakne meklējama senā Laimes lāča lāstā. Ja vēlas, lai Sūnu ciems atkal zeļ un plaukst, Laimes lācis jāatrod. Bet kur lai to lāci rod un kurš to meklēs, ja sūnciemiešu vīri pelna naudu Anglijā, bet sievām abas rokas kreisās? Neko darīt tautas sapulce, izloze, un trīs braucēji tālajam ceļam nozīmēti.

Dzenot pēdas Laimes lācim, burvju navigators liek varoņiem izmest brangu līkumu, no Sūnu ciema aizdzenot pieredzes bagātās Eiropas plašumos gan kādā poļu krogā nākotnes redzējumu gūstot, gan Švarchaimā raganu savaldīšanas līdzekli atklājot, gan Amsterdamas brīnumus aplūkojot… Tai pašā laikā situācija Sūnu ciemā saasinās. Vai varoņiem izdosies noņemt seno lāstu pirms Sūnu ciemā sākas revolūcija?

Tā būs pasaka pieaugušajiem, kur senatne iet blakus tagadnei, un teiksmu brīnumi draudzējas ar šodienu. Tad lūk, reiz sensenos vai nebūt ne tik senos laikos…

Izrādes ilgums
2st. (2 cēlieni)
Sezona
2020 / 2021
Pirmizrāde
12. martā, 2021.
05.05
Svētdiena
15:00

Daugavpils teātris

Daugavpils, Rīgas iela 22a
Biļetes

Atsauksmes

Elgars – 3.0

Sēdēju 12.rindā, manas izjūtas un secinājumi. 1.Aktieriem slikta dikcija, pārāk klusā skaņa, ļoti jāpiepūlas, lai sadzirdētu un sekotu līdzi. 2. Nepieciešami subtitri, jo visi nesaprot latgaliešu valodu, it īpaši ja ļoti ātri un neskaidri runā. 3. Izrādes galvenie varoņi darbojas skatuves priekšā uz trepēm vai kaut kādā bedrē. No 12. rindas praktiski neko nevar redzēt. 3. Sižets "skolas teātra līmenī", tikai dejas un dziesmas baudāmas.

1