Meklēt...

Rolanda dziesma

Kvadrifrons
Pievienot vērtējumu
9.5
2 vērtējumi

Izrāde “Rolanda dziesma” balstīta tāda paša nosaukuma franču viduslaiku eposā, kurā poētiski aprakstīta karavadoņa Rolanda un viņa karaspēka sagrāve cīņā ar baskiem. Eposs sastāv gandrīz tikai no kaujas ainām, kas bagātas ar asinīm un iekšējiem orgāniem. Galu galā, tieši šādā veidā īsti bruņinieki risina problēmas – gan personiskās, gan valstiskās, gan ar ticības jautājumiem saistītās.

KVADRIFRONA versijā eposa darbība pārcelta uz mūsdienu Latviju - asiņainajā sadursmē iesaistās nevis franču un basku karaspēki, bet gan Latvijas lauku kori, kas cenšas pārspēt viens otru talantā un viltībā, lai nokļūtu Rīgā, Dziesmu svētku noslēguma koncertā. Izrāde - tāpat kā vecfranču eposs - vēsta par negantu cīņu naida izraisītas konkurences vārdā, kuras vēsturiskais pamatojums jau sen zudis pagātnes muklājos.

Galvenās darbojošās personas Rolands - Saulesciema tautas kora liriskais tenors, atslēga ceļazīmei uz Dziesmu svētkiem; Kārlis - Saulesciema tautas kora diriģents un vadītājs ar vētrainu pagātni; Oskars - Saulesciema tautas kora dramatiskais baritons, Rolanda sirdsdraugs; Gundega - nešpetnā koncertmeistare ar baiso plānu; Slaviks - Dūņuciema tautas kora diriģents un vadītājs; Sarmīte - Rolanda bijusī sieva, mīl ieskatīties glāzītē, dzīvo Dūņuciemā; Luīze - Rolanda meita, dzīvo Dūņuciemā pie mātes, deviņus gadus veca.

Individuālo piecciparu pieejas kodu atradīsi uz savas biļetes, tieši virs svītru koda. Šim piedzīvojumam tev jāizbrīvē aptuveni viena līdz divas stundas - precīzs izrādes garums atkarīgs tikai un vienīgi no tevis izdarītajām izvēlēm. Atceries uzlādēt savu telefonu un sagatavot vīna glāzi vai tējās krūzi. Kvalitatīvākam piedzīvojumam iesakām izrādi klausīties austiņās, taču esi gatavs, ka viss tik un tā izklausīsies kā piecreiz pārrakstīta kasete.

Sezona
2019 / 2020
Pirmizrāde
14. augustā, 2020.

Nav atsauksmju

Nav pievienota vēl neviena atsauksme, esi pirmais!

ir.lv
ir.lv - Edīte Tišheizere

Ar ko piesaistīt skatītājus attālināti un vasaras atslābumā? Apvienības Kvadrifrons klausāmizrāde Rolanda dziesma un Nacionālā teātra Skolotājs! izvēlas… vardarbību