Meklēt...

Hamlets

Valmieras Drāmas teātris
Pievienot vērtējumu
9.8
8 vērtējumi

“1607.gadā britu tirdzniecības kuģi “Hektors” un “Drakons” kuģoja gar Āfrikas krastiem uz Indiju, ilgotais mērķis vēl bija tālu, matroži garlaikojās, atmosfēra bija nokaitēta, jebkurā brīdī draudēja izcelties kautiņš... Kuģa kapteinis Viljams Killings saprata, ka steidzami jāatrod kāda nodarbe, kas matrožu prātus pārņemtu savā varā. Varbūt sarīkot teātra izrādi? Bet ko iestudēt? Kaut ko populāru, visiem saprotamu, pilnu izklaidējošiem notikumiem, noslēpumainiem noziegumiem, ar noklausīšanos, indēšanu, kaismīgiem monologiem, divkaujām, lai lugā noteikti būtu mīlestība, bet joki spētu nogāzt matrožus no kājām. Kapteinis pieņēma lēmumu. Jāiestudē “Hamlets”. ” /A.V.Bartoševičs/

Visnoslēpumainākajā pasaules lugā no pirmā Hamleta līdz pēdējam tiek uzdoti vieni un tie paši jautājumi, taču to nozīme mainās līdz ar laiku, kurā dzīvojam paši.

Sezona
2018 / 2019
Pirmizrāde
12. aprīlī, 2019.

Atsauksmes

Annasofija Tormane Thars – 10.0

Izcils režisores un radošā ansambļa kopdarbs! Latvijas teātra vidē reti izdodas redzēt ne tikai dziļi emocionālu un gudru darbu, bet arī krāsainu un pilnu ar uzdrošināšanos. Ļoti veiksmīgs tulkojums.

0
la.lv
la.lv - Ilze Kļaviņa

Valmieriešu jauniestudējums iezīmē aktieru sastāva papildināšanās un atjaunošanās tendenci, kas līdzīgi tramplīnam, perspektīvā ļauj sagaidīt augstu māksliniecisku virsotņu sasniegšanu.

delfi.lv
delfi.lv - Dita Jonīte

Valmieras Drāmas teātrī tapis vērienīgs un krāšņs inscenējums. Iepriekšējais "Hamlets" Oļģerta Krodera režijā (2008) atmiņā palicis kā klusa un sāpīga saruna bibliotēkā, līdzībās mēģinot apjēgt apkārt notiekošo Latvijā un pasaulē. Savukārt režisores Indras Rogas šopavasar veidotais uzvedums pārsteidz ar ekstravagantu intelektuālo rēbusu košā ietērpā.

teatravestnesis.lv
teatravestnesis.lv - Ieva Rodiņa

Lugas varoņi ir «dzīves aktieri», kuru patiesās jūtas un domas, arī politiskā vai personiskā labuma diktētā motivācija, ir slēptas aiz teatralizētas «maskas»

diena.lv
diena.lv - Atis Rozentāls

Intelektuālis Hamlets Valmieras teātra iestudējumā klīst pa skatuvi absolūti vientuļš, un apkārt valda teatrāla krāsainība

satori.lv
satori.lv - Silvija Radzobe

Teātris izrādes žanru definē kā "piedzīvojumus ar atriebību", es teiktu – tas ir psiholoģisks un politisks detektīvs.