Meklēt...

Roberto Zuko

Liepājas teātris
Pievienot vērtējumu
8.3
3 vērtējumi

Viņš nogalina bez iemesla, vienlaicīgi sapņojot par nostūri Āfrikā ar tik augstiem kalniem, ka tajos visu laiku snieg… Izbēdzis no visdrošākā cietuma, viņš satiek meiteni, kas viņā iemīlas. Taču šis nav mīlas stāsts, bet gan slepkavas ceļš uz brīvību un pašam pie sevis. Kas ir Roberto Zuko? Cietumnieks vai slepenais aģents? Mīlētājs vai izvarotājs? 80. gadu Francijas kulta rakstnieks Bernārs Marī Koltess savā pēdējā lugā aizved savu varoni nežēlīgā, bet arī poētiski skaistā ceļojumā. Koltess savā daiļradē runā par reālās dzīves problēmām, cilvēku attiecībām, vientulību, absurda dramaturģijai raksturīgo saziņas neiespējamību, viņa varoņi bieži ir dzīves pabērni – izstumtie un nesaprastie, klaidoņi un noziedznieki.

Sezona
2018 / 2019
Pirmizrāde
13. aprīlī, 2019.

Nav atsauksmju

Nav pievienota vēl neviena atsauksme, esi pirmais!

teatravestnesis.lv
teatravestnesis.lv - Vēsma Lēlvalde

Roberto Zuko ir sarežģīts un lielākajai skatītāju daļai grūti uztverams eksperiments. Tomēr teātra attīstība bez eksperimentiem, arī neveiksmīgiem, mākslā nav iespējama, un tas kārtējo reizi apliecina Liepājas teātra nepieciešamību pēc vēl viena spēles laukuma.

satori.lv
satori.lv - Līga Ulberte

Par to visu domāt un reflektēt ir nenoliedzami interesanti, bet tikai pēc izrādes beigām. Izrādes laikā dominē sajūta, ka skatītājs šeit vispār nav vajadzīgs.