Meklēt...

Muiža kaņepēs

Valmieras Drāmas teātris
Pievienot vērtējumu
7.2
2 vērtējumi

Indra Roga kopā ar savu radošo komandu Valmierā ķeras klāt krievu dramaturģijas pērlēm, un šoreiz pēta teātra paradoksālo dabu – vienā no slavenākajām A.Ostrovska komēdijām “Mežs”, kas uz skatuves būs ar nosaukumu “Muiža kaņepēs”. 

Režisore atklāj, ka „luga ir Aleksandra Ostrovska atzīšanās mīlestībā teātrim. Teātrim kā mākslai, profesijai, teātrim dzīvē un teātrim uz skatuves, kur jūk robežas. Spēle un spēlēšanās, kam ir dziļš un nopietns pamats. Stihija un tiešuma poēzija – kā Dostojevskis dēvēja A.Ostrovska dramaturģiju."

Izrādē paralēli rit divi stāsti – muižas saimnieces Gurmižskas krustdēla un aktiera Nesčastļivceva atgriešanās mājās pēc 15 gadu ilgas prombūtnes ar mērķi tikt pie krustmātes mantojuma – īpašuma un naudas, taču šajā izrādē priekšplānā izvirzīta muižas saimniece Gurmižska, kura atkal iemīlas, kad tās dzīve nonākusi uz 50 gadu sliekšņa.

Sezona
2016 / 2017
Pirmizrāde
30. septembrī, 2016.

Nav atsauksmju

Nav pievienota vēl neviena atsauksme, esi pirmais!

la.lv
la.lv - Ilze Kļaviņa

Indra Roga iestudējumā ļauj māksliniekiem atvērt visas emociju lādes un plauktus, prasot spilgtumu gan formā, gan iekšējā saturā, tomēr šķiet, ka ansambļa līdzsvarojuma vārdā būtu nepieciešama lielāka režijas iejaukšanās aktieru brīvībā.