Meklēt...

Doriana Greja portrets

Dailes teātris
Pievienot vērtējumu
8.0
4 vērtējumi

Kad Bazils Holvards uzglezno skaistā, nevainīgā jaunekļa Doriana Greja portretu, tas satriec gan viņus abus, gan viņu cinisko draugu lordu Henriju Votonu. Uz audekla iemiesotais ideāls liek Dorianam vēlēties palikt mūžīgi jaunam, lai novecotu tikai portrets. Viņš iemantos visu pasauli, bet pazaudēs savu dvēseli. Viņu gaida mūžīga jaunība, bezgalīgas kaislības, noslēpumainas un izsmalcinātas baudas, neprātīgi prieki un vēl neprātīgāki netikumi. Turpretī portrets tagad nesīs viņa kauna un negoda nastu. Grēki saēd skaisto portretu kā tārpi mirušu miesu. Liktenis viņiem visiem ir sagatavojis izmeklētus priekus un izmeklētas ciešanas. Par bagātību, par mākslu, par skaistumu - par visu ir dārgi jāmaksā. Ir laiks izvēlēties, kā dzīvot tālāk. Bet varbūt izvēle jau ir notikusi...

Sezona
2016 / 2017
Pirmizrāde
3. februārī, 2017.

Nav atsauksmju

Nav pievienota vēl neviena atsauksme, esi pirmais!

teatravestnesis.lv
teatravestnesis.lv - Silvija Radzobe

Oskara Vailda romāns Doriana Greja portrets ir ciets rieksts teātrim. Lai to sekmīgi pārceltu uz skatuvi, jāatrisina vismaz trīs visai sarežģīti uzdevumi.

delfi.lv
delfi.lv - Eva Škenderska

Oskara Vailda personībai un laikmetam raksturīgais dendijisms Lauras Grozas-Ķiberes iestudējumā ir jūtams. Dailes teātra "Doriana Greja portrets" ir vizuāli krāšņs. Kristīne Pasternaka, gluži kā īstiem fašionistiem pienākas – balansējot uz gaumes un sakāpināta stilīguma robežas, izrādes varoņiem radījusi neskaitāmus spilgtus, modes skates cienīgus uznācienus.