Meklēt...

Pavasara atmoda

Liepājas teātris
Pievienot vērtējumu
8.3
3 vērtējumi

Mūzikls  „Pavasara atmoda” iedvesmu radis Franka Vedekinda 1891. gadā sarakstītajā lugā – darbā, kas apsteidza savu laiku un izsauca milzīgu sabiedrības sašutumu, jo atklāti runāja par jauniešu seksuālajām attiecībām. „Pavasara atmoda” – stāsts par apmulsumu, izmisumu un konfliktu, kas rodas, saduroties jauniešu seksualitātes uzplaukumam un vecākās paaudzes liekulībai. Uz šāda fona sajūtams jaunības trauslums, svārstīgums, bailes, šaubas, un tajā pašā laikā vieglums, lai varētu uzplaukt patiesa mīlestība.

Simts gadus pēc lugas pirmiestudējuma – 2006. gadā Brodvejā pirmizrādi piedzīvoja Dankana Šeika un Stīvena Seitera radītais mūzikls, kuram par pamatu tika ņemts Vedekinda darbs. Beidzot viena no strīdīgāk vērtētajām lugām piedzīvoja savu triumfu – mūzikls saņēma 8 Tonija balvas dažādās nominācijās, ieskaitot „Labākā mūzikla” nosaukumu, un tika nospēlēts 888 reizes (līdz 2009. gadam).

Sezona
2013 / 2014
Pirmizrāde
6. decembrī, 2013.

Nav atsauksmju

Nav pievienota vēl neviena atsauksme, esi pirmais!

kroders.lv
kroders.lv - Dita Jonīte

Kaut izrāde mākslinieciskā ziņā uzdod pārāk daudz jautājumu, kā arī apzinoties režisora ierobežotās iespējas ko interpretēt citādi nekā tas ir Brodvejas oriģinālā, iestudējums šobrīd ir ļoti svarīga un absolūti nepieciešama teātra repertuāra vienība. Jo skar tēmu, kas cilvēkam aktuāla tikai vienu reizi mūžā – savas seksuālās identitātes apzināšanās un pirmais sekss.