Meklēt...

Vējiem līdzi

Dailes teātris
Pievienot vērtējumu
9.0
2 vērtējumi

Kad Margareta Mičela (1900-1949), pārvarot savas šaubas, 1935. gada pavasarī iesniedza romāna manuskriptu izdevniecībā „Macmillan", viņa nevarēja iedomāties, ka „Vējiem līdzi" kļūs par vienu no visu laiku lasītākajiem romāniem. Tāda pati slava gaida 1939. gadā uzņemto filmu. Mīts par Dienvidu štatiem un to bojāeju iemieso ASV garīgo vēsturi. Temperamentīga Dienvidu skaistule un vīrišķīgs avantūrists. Mīlas stāsts, kas dzīvo cauri laikiem. Pasaule, kas aizgājusi vējiem līdzi. Šis ir stāsts ar īsteni episku vērienu, kas piedāvā skatītājam patiesas vizuālas dzīres un aktierspēles mirdzumu. Iestudējumu veidojis Jans Villems van den Boss, kas Dailes teātra skatītājiem pazīstams kā izrāžu „Spilvencilvēks" un „Amadejs" režisors.

Sezona
2012 / 2013
Pirmizrāde
19. aprīlī, 2013.

Nav atsauksmju

Nav pievienota vēl neviena atsauksme, esi pirmais!

delfi.lv
delfi.lv - Dita Jonīte

Ja Dailes teātrim, repertuārā iekļaujot "Vējiem līdzi", mērķis bijis piedāvāt slavenā romāna skatuves lasījumu, tad tas izdarīts lieliski. Teju 1000 romāna lapaspuses režisoram Janam Villemam van den Bosam izdevies ielikt nepilnās piecās stundās. Nenodarot pāri ne romāna autorei, ne pašam stāstam – sižets izstāstīts.

ir.lv -

Kristīnes Nevarauskas tēlojums iestudējumā Vējiem līdzi ir tik patiess, ka pret Skārletu izjūtu līdzīgas emocijas kā pret ātro kredītu firmu «labajiem darbiem»