Meklēt...

Maigā vara

Latvijas Nacionālais teātris
Pievienot vērtējumu
9.1
61 vērtējums

Prestižā Eiropas teātra festivālā kā atklāšanas notikums iecerēta slavena krievu izcelsmes režisora izrāde par iekarotāju Tamerlanu. Īsi pirms pirmizrādes radošajai komandai pievienojas jauna teātra māksliniece Tīna no Austrumeiropas. Tīna ir pārliecināta, ka pēkšņā iespēja viņas karjeru pacels jaunā līmenī. Kad ukraiņu mākslinieku kopiena uzsāk cīņu par to, lai topošā izrāde nenotiktu, Tīna nonāk nepatīkamu patiesību un sarežģītu izvēļu labirintā, kurā atklājas – neviens nav gluži tas, par ko uzdodas.

Izrāde aplūko mākslas pasaules un individuālo līdzatbildību kara apstākļos.

Izrādes ilgums
1st. 50min. (1 cēliens)
Sezona
2023 / 2024
Pirmizrāde
9. novembrī, 2023.
20.05
Pirmdiena
18:30

Latvijas Nacionālais teātris, Jaunā zāle

Rīga, Kronvalda bulvāris 2
Biļetes

Atsauksmes

Daina – 9.0

Ļoti cienījams aktieru darbs. Un prieks, ka M.Kažam dota iespēja strādāt teātrī - gaidu jaunus iestudējumus.

2
Kristina – 10.0

Mana mīļāka izrāde

1
Gundega – 9.0

Aktuāls saturs, pārlicinoša režija, labs aktieru ansamblis

0
Daniels – 10.0

Joprojām nespēju beigt jūsmot par to, cik iespaidīga bija šī izrāde - no režijas, aktieru izpildījuma, skatuves dizaina un neviennozīmīgi apspēlēto tematu skatu punkta, nemaz nerunājot par fantastisko kameras pielietojumu (klavieru atspulga un režisora 'kritiena' scēnas pašas par sevi ir pelnījušas apbalvojumus)! Neviena izrāde līdz šim nav spējusi mani uzrunāt tā, kā tas izdevās Maigajai varai. Paldies visiem iesaistītajiem par šo neatkārtojamo pieredzi!

0
teatravestnesis.lv
teatravestnesis.lv - Dārta Ceriņa

Neskatoties uz pāris iebildēm par mākslinieciskajām izvēlēm režijā, izrāde iekožas pretrunu ābolā – tā ir kontekstu redzoša un jūtīga, mēģinot artikulēt to, kam kultūras procesos iesaistītie un pietuvinātie ir liecinieki.

diena.lv
diena.lv - Līga Ulberte

Režisora Matīsa Kažas debijas izrāde Maigā vara ir vērtīga tieši tāpēc, ka nedala cilvēkus melnbalti labajos un sliktajos un nesniedz pareizās atbildes

la.lv
la.lv - Armands Kalniņš

Režisora Matīsa Kažas Nacionālajā teātrī iestudētā izrāde “Maigā vara” ir viņa pārliecinoša debija teātra režijā, tāda, ko var dēvēt par viņa profesionālā brieduma gadu sākumu.