Meklēt...

Heda Gablere. Atgriešanās

Latvijas Nacionālais teātris
Pievienot vērtējumu
8.4
25 vērtējumi

Drama.

Stāsts par sievieti, ko audzinājis tēvs, un vīrieti, kas audzis rūpīgā sieviešu uzraudzībā. Viņu laulība noslēgta pavisam nesen, bet visiem ir skaidrs, ka tā nebūs laimīga savienība. Visiem, izņemot jauno vīru, zinātnieku Jergenu Tesmani. Heda mīlestībai piešķir pašu svarīgāko lomu dzīvē, bet dzīve nepakļaujas viņas ideāliem, tāpēc sarežģītās jūtas pret pavisam citu vīrieti kļūst postošas.

Izrādes ilgums
2st. 35min.
Sezona
2023 / 2024
Pirmizrāde
6. martā, 2024.
23.05
Ceturtdiena
19:00

Latvijas Nacionālais teātris, Lielā zāle

Rīga, Kronvalda bulvāris 2
Biļetes

Atsauksmes

teatrafane24 – 9.0

Prieks par īstu klasiku un nesabojātu Ibsenu uz LV teātra skatuves!

1
vita – 3.0

Drāmu mēģināt pārveidot par komēdiju nebija prāta darbs. Emocijas neizraisīja.

0
kroders.lv
kroders.lv - Henrieta Verhoustinska

Protams, teātra repertuārā ir vieta arī klasiski reālpsiholoģiskiem iestudējumiem. Taču, zinot Edmunda Freiberga smalko psiholoģisko mežģīņu vērpēja līmeni, šajā izrādē personāži un viņu attiecības šķiet izanalizētas virspusēji, lai gan paredzu izrādei savu, “tradicionālā teātra” cienītāju loku.

ir.lv
ir.lv - Zane Radzobe

Protams, pie jēgas trūkuma var vainot režisoru — rodas sajūta, ka viņš ir lasījis burtus, bet sakarīgus vārdus no tiem nav izdevies izveidot. Tāpēc skatītājam izrādē ir daudz domām un jūtām neaizņemta laika..

diena.lv
diena.lv - Atis Rozentāls

Latvijas Nacionālais teātris pilda solījumu iestudēt ļoti tradicionālu izrādi, kurā ir interesanti atradumi un neatbildēti jautājumi