Meklēt...

Poēma par spēlmani

Dailes teātris
Pievienot vērtējumu
8.2
12 vērtējumi

Pētera Pētersona jubilejas koncertuzvedums.

Viņš radīja leģendāras izrādes un aizsāka dzejas teātra tradīciju Latvijā. Pētera Pētersona vārds ierakstīts ne tikai Dailes teātra zelta fondā, bet arī visas Latvijas kultūras kanonā. Izrādes “Spēlē, spēlmani”, “Tikai muzikants”, “Mirdzošais un tumši zilais” un citas skatītāji atceras ar dziesmām un mūziku, kas spēja izteikt to, ko vārdos tieši nedrīkstēja izsacīt, bet ko tā laika cilvēkiem vajadzēja dzirdēt. Atceroties režisora un dramaturga Pētera Pētersona simtgadi, Dailes teātrī tapusi īpaša koncertprogramma Dailes teātra mākslinieciskā vadītāja Viestura Kairiša un muzikālās daļas vadītāja Jura Vaivoda salikumā ar aktieru, kora "Kamēr…", pianista Matīsa Žilinska un Dailes teātra un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas “Dramatiskā teātra muzikālā aktiera” kursa studentu piedalīšanos.


Izrādes ilgums
1st. 40min. (1 cēliens)
Sezona
2023 / 2024
Pirmizrāde
29. septembrī, 2023.

Atsauksmes

Egle – 6.0

Muzikālā daļa brīniķšīga, dramaturģija abstrakta. Koris lielisks, aktieri deklamējoši.

0
Laila – 10.0

Brīnišķīgs komentārs, ko dzirdēju: "Neko nesapratu, bet ļoti patika". Noteikti interesantāk skatīties ir tiem, kas sagatavojušies (vislabākais sagatavošanās veids - redzētas Pētersona izrādes, lasītas grāmatas). Mūzika, izpildījums - fantastisks!

0
aprinkis.lv
aprinkis.lv - Ieva Struka

Vakara nosaukumam ir cieša un dziļa saistība ar pašu populārāko viņa iestudēto izrādi “Spēlē, Spēlmani!”, ko Jaunatnes teātrī rādīja gandrīz 16 gadus, vairāk nekā 250 reizes, atjaunojot latviešu skatītāju zināšanas par pusaizliegto Aleksandru Čaku, un... neierakstīja televīzijā.

la.lv
la.lv - Ilze Kļaviņa

Režisora, publicista, dramaturga Pētera Pētersona (1923–1998) piemiņai veltītajam koncertuzvedumam “Poēma par spēlmani”, ko Dailes teātris trīs dienas izrādīja uz lielās skatuves, nolasāms zemteksts – leģendas pietuvināšana.