Meklēt...

SIA Ģimenes romāns

Valmieras Drāmas teātris
Pievienot vērtējumu
8.8
18 vērtējumi

Viltotas patiesības 2 daļās

Uzlūkojot Japānas kultūru un tās iedzīvotāju mentalitāti no mūsu skatupunkta, var likties sarežģīti saskatīt vienojošo, tomēr, lai arī Rīgu un Tokiju šķir vairāk kā desmit tūkstoši kilometru – vai tik pat vērienīgs ir arī atstatums starp cilvēkiem? Japānā indivīda vērtību nosaka statuss sabiedrībā un apkārtējo atzinība. Bet kāda ir mūsu mēraukla? Japāņu mentalitātei raksturīgo atturīgumu ietekmējusi ģeogrāfija, izolējot to no kontinenta. Bet kas mūs piespieda dzīvot viensētās? Japānas kultūrā nav pieņemts skaļi izpaust savas emocijas, runāt par problēmām un pārdzīvojumiem. Bet vai mēs sev to ļaujam?

Izrāde atklāj stāstu par kādu īpatnēju uzņēmumu Japānā, kura darbības mērķis ir mazināt 21. gadsimta izplatītāko saslimšanu, kas nepazīst nedz ģeogrāfiskas robežas, nedz kultūras atšķirības – vientulību.

Izrādes ilgums
2st. 5min. (2 cēlieni)
Sezona
2022 / 2023
Pirmizrāde
4. novembrī, 2022.

Atsauksmes

Javeta – 10.0

Viegla, gaumīga, bet ar aizkustinošu saturu un dziļu domu.

0
rasma – 10.0

ļoti patika.Mūsdienīga

0
teatravestnesis.lv
teatravestnesis.lv - Ulrika Māliņa

Vai tiešām iespējams sev likt noticēt, ka sveša cilvēka izdomāts stāsts, kurā jāpiedalās, ir nevis abpusēja izlikšanās, bet realitāte?

kroders.lv
kroders.lv - Henrieta Verhoustinska

Ja cilvēka dzīves mērķis ir atrast laimi un mīlestību, vai iedomātā, imitētā mīlestība un laime ir mazāk vērtīgas? Nesteidzieties ar acīmredzamu atbildi. Gan Hercoga filmā, gan Treiņa izrādē atbilde nebūt nav viennozīmīga, jo emocionālas, lai arī ārēji atturīgas, ir arī šīs inscenētās laimes ainas. Un neviennozīmībā ir mākslas spēks.

diena.lv
diena.lv - Atis Rozentāls

Meli un vientulība – tādas ir Toma Treiņa jauniestudējuma SIA Ģimenes romāns pamattēmas Valmieras teātra aktieru ansambļa izpildījumā.