Meklēt...

Kaimiņš

KatlZ
Pievienot vērtējumu
7.3
6 vērtējumi

2021. gada rudenī luga kā viena no trim tika iekļauta Baltkrievijas mūsdienu drāmas lasījumos un to publiski nolasīja aktieri Ģirts Krūmiņš un Igors Šelegovskis.

Ideja šo tekstu pārvērsts iestudējumā radās jau tad un tā tika realizēta šī gada laikā. Mūsuprāt, ir svarīgi, ka Ģirts Krūmiņš, kurš pagājušajā vasarā atstāja darbu teātrī (JRT), ir nolēmis nonākt atpakāl uz skatuves. Liena Šmukste, kas vairākos JRT iestudējumos ir bijusi Ģirta Krūmiņa skatuves partnere, ir šī iestudējuma režisore. Liena uzaicināja jauno aktiieri Emīlu Krūmiņu būt par Ģirta partneri šajā izrādē.

Krūmiņš un Krūmiņš spēlēs izrādi “Kaimiņš”- par diviem kaimiņiem, kas vienu dienu ir nejauši satikušies pie vārtiņiem un nedaudz parunājas par šo un to, bet saruna igst vairāk kā stundu. Sarunas laikā vīrieši apspriež vienkāršus dārza darbus, citus kaimiņus,veco darba tērpu, ko viens no viņiem atradis garāžā, mūziku, ko viņa sieva klausās, vietas, kur nopirkt vislabākos kartupeļus un daudzas citas ikdienišķas lietas.Saruna par visu un jebko, kas veido šo parasto cilvēku dzīvi.

Izrādes ilgums
1st. 10min.
Sezona
2022 / 2023
Pirmizrāde
4. decembrī, 2022.
Atrodas izlasēs

Radošā komanda

Mākslinieks Pjotrs Kirjuša
Autors Pāvels Prjažko
Kostīmu māksliniece Jevgeņija Šermeņeva
Režisore Liena Šmukste
Mūzikas autors Olivers Tarvids
Tulkotāja Edīte Tišheizere
Video māksliniece Katerina Jakovļeva

Atsauksmes

user593350 – 8.0

Ļoti pozitīvas sajūtas. It kā par neko un tajā pašā laikā par tik būtiskām lietām- sarunāties, būt uzklausītam. Abiem aktieriem lieliski izdodas uzburt tādu reālu, dzīvu vidi tik ar vārdu un slīdošiem attēliem uz šķūņa sienas. Paldies režisorei un aktieriem. Jauks vakars Willa teātra telpās 🧡

0
Laila – 5.0

Nu tā. Aktierspēle - ļoti laba. Tas jau bija sagaidāms. Bet kāpēc šāda izrāde tagad?

0