Meklēt...

Spreideits

Daugavpils teātris
Pievienot vērtējumu
9.1
20 vērtējumi

Pirmo reizi no teātra skatuves pasaku luga „Sprīdītis” izskanēs latgaliski! Izrāde ir paredzēta gan tiem, kuriem latgaliešu valoda ir dzimtā, gan tiem, kuriem kārojas to labāk iepazīt, jo Sprīdīša laimes meklējumi ir labi zināmi gan lielajiem, gan mazajiem, savukārt jaunais skanējums ietērps tos latgaliešiem raksturīgā sirds siltumā un dzīvespriekā!

Nekur nav tik labi kā mājās. Taču Sprīdītim jāiziet pārbaudījumiem bagāts ceļš, lai nonāktu pie šīs atziņas. Bēgot no sūrā darba un pamātes brāzieniem, Sprīdītis dodas plašajā pasaulē meklēt savu Laimes zemi. Ceļā viņš sastop Meža māti un Vēja māti, cīnās ar milzu Lutausi, Sīkstuli un pašu Nelabo. Taču pēc visiem pārbaudījumiem viņš saprot, ka nedz apsolītā bagātība, nedz daiļā princese Zeltīte nespēj viņam dāvāt meklēto laimi, vien dzimtās mājas un tuvinieki.

Izrādes ilgums
1st. (1 cēliens)
Sezona
2022 / 2023
Pirmizrāde
6. decembrī, 2022.

Atsauksmes

Egle – 9.0

Ļoti veiksmīgs vecas un gana didaktiskas lugas iestudējums. Papildus vērtība - latgaliešu valodā! Stunda pagāja nemanot, ir dinamiski, asprātīgi un ļoti sirsnīgi. Mārim Korsietim atkal izdevies darbs režijā. Mankopas Sprīdītis - riktīgs Latgales patriots un cerība. Lai izrādei ilgs mūžs!

1
lakuga.lv - Kitija Balcare

Kotram laikam ir sovs Spreideits. I itys laiks sauc piec sovejuo. Napagaisynuot drūsmi, kod juosasastūp aci pret aci ar ļaunumu. Tys ir viestejums, kas palīk puori, nūsaverūt Daugovpiļs teatra īstudiejumu saimem “Spreideits” (2022). Tī aiz mozūs skateituoju viereibu pīburūša puorsoku veļuma globojās nikod naīmīgūšais ļaunums, i drūsme itūreiz runoj munā bierneibys volūdā – latgaliski.