Meklēt...

Mēs, roks, sekss un PSRS

Valmieras Drāmas teātris
Pievienot vērtējumu
8.9
56 vērtējumi

Satīra par dzīvi komunismā

Šis ir stāsts par jauniem cilvēkiem, kuri 1985. gadā piedzīvoja leģendāro grupas “Pērkons” koncertu Ogres estrādē un tam sekojošo vilciena izdemolēšanu. Trīs draugi – septiņpadsmitgadīgie Andrejs, Vizma un Uģis – klausās mūziku, cenšas atrast savu vietu dzīvē, risina attiecības viens ar otru, ar savām ģimenēm un komunistisko režīmu. Viņu alkas pēc neatkarības no vecāku un iepriekšējo paaudžu uzskatiem un kontroles sakrīt ar lielajām, kolektīvajām, gaisā jūtamajām alkām pēc pārmaiņām un brīvības. Izrādē skanēs arī „Pērkona” mūzika, katrai dziesmai kļūstot par nozīmīgu daļu no stāsta.

Izrādes ilgums
2st. 55min. (2 cēlieni)
Sezona
2021 / 2022
Pirmizrāde
15. martā, 2022.
30.04
Otrdiena
18:30

Valmieras Drāmas teātris, Kurtuve

Valmiera, Rīgas iela 25a
Izpārdots
03.05
Piektdiena
14:00

Dailes teātris, Lielā zāle

Rīga, Brīvības iela 75
Biļetes
04.05
Sestdiena
14:00

Dailes teātris, Lielā zāle

Rīga, Brīvības iela 75
Biļetes
05.05
Svētdiena
18:00

Dailes teātris, Lielā zāle

Rīga, Brīvības iela 75
Biļetes

Atsauksmes

Joanna – 10.0

Izrāde absolūtā desmitniekā!- un tas nav pārpīlējums. Tā kā izrādes notikumi, problemātika un vēsturiskais fons atspoguļoja manu vidusskolas laiku un jaunību, tad burtiski katrs uzrakstītais un izrunātais vārds uz skatuves ritēja caur manu asinsrites atmiņu. Paldies Ancei Muižniecei, visiem aktieriem!

2
Laila – 5.0

Iztrūka īstums, pārāk primitīvi. Aktieri bija ļoti labi.

0
user689629 – 10.0

Labākais 2021./2022.g. sezonas iestudējums VDT! Īsti, kaut arī galvenās lomas spēlē aktieri, kuri iestudējumā attēloto laiku nav piedzīvojuši. Tik izprotams gan pieaugšanas, gan laika stāsts.

0
hihi – 10.0

Šī luga izmainīja manu dzīvi, pēc tās piedzīvošanas pirmo un arī otro reizi kļuvu par citu cilvēku un nekad nebūšu tā pati, kas biju pirms šīs lugas.

0
emirei – 4.0

Visai infantīls un primitīvs atspoguļojums. Varbūt - 7-9.kl bērniem piemēroti. Man personīgi lielākoties bija visnotaļ garlaicīgi. Lielā mērā arī galveno aktieru dēļ - nenoticēju. Runge un Reinholde - nedabīgi. Protams, jāņem vērā, ka aktieri tikko no skolas sola..

0
teatravestnesis.lv
teatravestnesis.lv - Juta Ance Ķirķis

Protams, lai cik ciniski tas izklausītos, politiskie pasaules murgi 2022. gada pirmajā pusē kļūst par daļu no izrādes mārketinga. Lai gan, no otras puses, tā potenciāls, visticamāk, netiek piepildīts Valmieras teātra remonta dēļ. To noteikti var aprēķināt, tik man nav statistikas datu. Un tas arī nav svarīgi.

diena.lv
diena.lv - Undīne Adamaite

Jāņa Znotiņa izrādei Mēs, roks, sekss un PSRS no atklātiem, tīšiem stereotipiem izdodas tikt līdz sāpīgai īstenībai. No "toreiz" un "viņi" panākt "mēs" un "tagad" pieslēgumu

lsm.lv
lsm.lv - Kitija Balcare

Režisoru Jāni Znotiņu viņa režijas kursa vadītāja Indra Roga reiz raksturojusi kā cilvēku, kurš izvēlas neprātīgu materiālu, tostarp dzīves smagās un paradoksālās puses, un kura radošo darbību raksturo patriotisms, minimālisms un melnais humors. Visas nupat minētās režisora izteiksmes "sastāvdaļas" atrodamas jaunākajā Znotiņa iestudējumā "Mēs, roks, sekss un PSRS" Valmieras Drāmas teātrī, kur arī šoreiz režisors domā par jauniešu auditoriju. Turklāt izrāde tematiski necerēti precīzi ierakstās satricinošajā dienaskārtībā, ko pārpludina ziņas no karadarbības Ukrainā.