Meklēt...

Netikumīgie

Dirty Deal Teatro
Pievienot vērtējumu
10.0
5 vērtējumi

“Vislabākais par manu vecumu ir tas, ka nav atbildības

un vissliktākais ir pumpas.”

“Netikumīgie” ir dokumentāla dzejas izrāde jauniešiem, skolotājiem un citiem pieaugušajiem par jauniešiem, skolotājiem un citiem pieaugušajiem.

Dzejā portretējot kādas Latvijas skolas 8a un 8b klases skolēnu un viņu skolotāju dzīves, pieci dzejnieki sarunājas par pieaugšanu, jaunību, skolu, izglītību, audzināšanu un brīvību.

Astotā klase ir pagrieziena punkts, klusums pirms vētras, mirklis pirms grandiozā noslēguma vai tieši mirklis pirms sākuma. Viss ir skaidrs un saprotams. Līdz garlaicībai apnicīgs. Bet kas notiek, kad ikdienas skolas rutīnā ienāk dzejnieki – kad bioloģijas stundā tev blakus apsēžas Marija Luīze Meļķe vai sporta stundā mieru neliek Kirils Ēcis? Kad puusdienu starpbrīdī Raimonds Ķirķis vēro, kā tu ēd makaronus? Un ko darīt, ja skolotāji pēkšņi sāk runāt Agneses Krivades un Kārļa Vērdiņa dzejas balsīs?

Izrāde ir iespēja ieklausīties un iepazīt 8.klases jauniešus, ieraudzīt viņus kā pašpietiekamus, brīvus, inteliģentus, nelaimīgus, garlaikotus, sapņainus, cerīgus cilvēkus. Ieraudzīt katru no viņiem un kopbildi, ko viņi veido. Un jautāt- ko mēs no viņiem gribam?

Izrādes ilgums
2st. 15min.
Sezona
2019 / 2020
Pirmizrāde
14. decembrī, 2019.
13.05
Pirmdiena
19:00

Dirty Deal Teatro

Rīga, Talsu iela 1
Biļetes
14.05
Otrdiena
19:00

Dirty Deal Teatro

Rīga, Talsu iela 1
Izpārdots
15.05
Trešdiena
19:00

Dirty Deal Teatro

Rīga, Talsu iela 1
Izpārdots

Atsauksmes

Ilzeaa – 10.0

Ļoti iejūtīga un asprātīga izrāde jauniešiem. Paldies!

0
teatravestnesis.lv
teatravestnesis.lv - Ieva Struka

Par ko gan vēl varētu vēstīt izrādes nosaukums, kā vien par netikumīgo mākslu, kas padara netikumīgu ikvienu, kas ar to sastopas

kroders.lv
kroders.lv - Atis Rozentāls

Lai arī ir daudz aktīvas darbības un sadarbības ar skatītājiem, nemitīgi izaicinot un rosinot domāt līdzi (un pirms izrādes sasveicinoties ar rokasspiedieniem), tomēr šķiet, ka primāri tas ir stāsts par vientulību.

diena.lv
diena.lv - Līga Ulberte

Režisores Kristas Burānes izrāde Netikumīgie, kas iestudēta Dirty Deal Teatro, ir gan ļoti sarežģīta, gan ļoti vienkārša – gluži kā dzeja.