Meklēt...

Apmaiņa

Valmieras Drāmas teātris
Pievienot vērtējumu
9.0
2 vērtējumi

20. gadsimta 60. gadu beigas Maskavā. Viņa laikam sen gatavojusies sarunai, varbūt no tā brīža, kad uzzināja par sava vīra Vitjas mātes slimību. Kamēr viņas vīrs skraidīja pie dakteriem, zvanījās uz slimnīcām un šaustīja sevi, viņa sieva prātoja un štukoja. Un atrada kaut kādus Markušēvičus. Kas tie par Markušēvičiem? Kur viņa tos ķērusi? Bet viņiem ir divistabu dzīvoklis. Citi no vienas istabas ir tikuši pat pie trīsistabu dzīvokļa, kāpēc lai Dmitrijevs netiktu galā ar šo apmaiņu? Varbūt piepildīsies viņa mātes sapnis, un viņi visi beidzot dzīvos kopā?

Sezona
2018 / 2019
Pirmizrāde
9. novembrī, 2018.

Nav atsauksmju

Nav pievienota vēl neviena atsauksme, esi pirmais!

la.lv
la.lv - Ilze Kļaviņa

Aktieru ansambļa spēle ir jūtīga un atdevīga, ar līdz centimetram precīzām darbībām, un izrādes atmosfēra apvieno visu tēlu attiecības. Pārliecinošs atbalsts koptēlam ir gaismu mākslinieka Jevgeņija Vinogradova (Maskava) darbs, izceļot aktieru individualitāšu spēcīgākās puses un izteiksmīgākās situācijas.

teatravestnesis.lv
teatravestnesis.lv - Tatjana Zeļmanova

Manuprāt, režisors nav atradis īstu sinhrono tulkojumu stāsta vispārcilvēciskajam kodolam. Nav spējis to pārtulkot kā šodienas, tā arī skatuves valodā. Ar zināmu humoru gribētos vaicāt: vai tiešām latviešu skatītājam šodien ir interesanti šie «krievu patvāri»?

ir.lv
ir.lv - Zane Radzobe

Valmieras teātra izrāde Apmaiņa — vai padomju laiku sadzīve skatītāju joprojām uzrunā?