Meklēt...

Baltiešu Gredzens

Latvijas Nacionālais teātris
Pievienot vērtējumu
6.2
9 vērtējumi

Mēs neesam tikai mēs, mēs dzīvojam un topam citiem līdzās. Vairāku gadsimtu garumā – līdzās vācbaltiešiem, aizgūstot viņu dziesmas un daudz ko citu. Retrospekcija no Aurela bērnības līdz 1939. gadam dos iespēju iepazīt vairāku muižu ļaudis un viņu likteņus, bet pirmām kārtām ļaus ieraudzīt Latviju un tās lauku ainavu no vācbaltiešu skatu punkta. No nogrimušas un izzudušas Atlantīdas skatu punkta.

Izrādes ilgums
3st. (2 cēlieni)
Sezona
2018 / 2019
Pirmizrāde
7. februārī, 2019.

Atsauksmes

Skujins – 10.0

Viestura Kairiša augstumos - interesanta tēma, kura izspēlēta ar operas vērienu. Noteikti jāizlasa programma vai padziļinātāk jāpainteresējas par baltvāciešiem pirms izrādes. Te saturs ir svarīgi!

0
lsm.lv
lsm.lv - Kitija Balcare

Runāt par vēsturi nozīmē izaicināt uz viedokļu tuvcīņu. Arī šoreiz režisora Viestura Kairiša iestudējums Nacionālajā teātrī “Baltiešu gredzens” ir skatpunktu sadursmes vieta, zemei putot un šņirkstot zem kājām. Šis darbs ir savdabīgs rekviēms aizgājībai politisko manipulāciju laikā, noslaukot laika aizelpoto lodziņu uz it kā muižu laužu likteņiem laikā līdz 1939. gadam, bet vairāk tomēr ļaujot ieraudzīt kāda laikmeta beigas.

diena.lv
diena.lv - Atis Rozentāls

Baltiešu gredzens dod iespēju Viesturam Kairišam atgriezties pie Riharda Vāgnera mūzikas un vēlreiz izmantot lelles

ir.lv
ir.lv - Zane Radzobe

Nacionālā teātra izrāde Baltiešu gredzens — interesanta tēma, pretrunīgs iestudējums