Meklēt...

Linda Vista

Jaunais Rīgas teātris
Pievienot vērtējumu
8.2
37 vērtējumi

Izrādes tēma ir pusmūža cilvēku drāma mūsdienu sabiedrībā. Agrākos laikos 40-50 gadus veci cilvēki jau skaitījās norakstīti un savu dzīvi jau nodzīvojuši. Mūsdienās šī paaudze jūtas apmulsusi, jo jaunība kā nebeidzas tā nebeidzas, dzīves plāns ir it kā izpildīts (vai nu veiksmīgi vai neveiksmīgi), bet dzīve joprojām turpinās un vajadzīgs jauns plāns.

Sezona
2018 / 2019
Pirmizrāde
1. septembrī, 2018.

Atsauksmes

Javeta – 8.0

Pārsteidzoši reālistiska

0
Cherish – 10.0

Kad vecums jau tuvojas pie 40, tad nākas domāt, kas ir kas, bet izrāde tevi lieliski aizvedīs šajās sajūtās

0
Salms – 9.0

Patika vieglums un joki, kas bija brīžiem seksuālajā tēmā, bet gana gaumīgi izspēlēti.

0
delfi.lv
delfi.lv - Dita Jonīte

Jaunā Rīgas teātra (JRT) sezona atklāta ar labi iestudētu un gudru komēdiju par cilvēkiem... labākajos gados. Tikpat labi var teikt, ka tā ir vidējās paaudzes drāma vai vienkārši mūslaiku cilvēku traģēdija, un arī nebūs melots. Katrā ziņā režisors Alvis Hermanis ar Treisija Letsa (Tracy Letts) lugas "Linda Vista" starpniecību piedāvā iespēju visai plašā emocionālā amplitūdā gan garšīgi pasmieties par sevi, gan izbaudīt JRT vidējās paaudzes lielisko aktiermeistarību. Turklāt šajā aktieru kompānijā Andris Keišs "staro" kā īsta zvaigzne.

lsm.lv
lsm.lv - Kitija Balcare

Kā zināms, nogatavošanās ierasti raksturīga augļiem. Pārmaiņās, ko tie piedzīvo, augļi iegūst spēju izplatīt un aizsargāt savu sēklu. Uz Jaunā Rīgas teātra (JRT) skatuves šoruden “piedzimusī” drāmkomēdija “Linda Vista” lielā mērā ir stāsts par cilvēka nogatavošanos savai dzīvei. Turklāt laikmetā, kur paaudzēm vairs nav nosakāms vecums.

diena.lv
diena.lv - Līga Ulberte

Jaunā Rīgas teātra un Alvja Hermaņa jaunākā izrāde Linda Vista šķiet visai pragmatiska režisora izvēle, kas lieliski der jaunās sezonas deklarācijai – būt mazāk elitāriem un, ko tur slēpt, dabūt zālē skatītājus

ir.lv
ir.lv - Edīte Tišheizere

Ar Treisija Letsa komēdiju Linda Vista Jaunais Rīgas teātris pārkāpj kādu svarīgu slieksni un iesmej pats par sevi