Meklēt...

Lauva ziemā

Dailes teātris
Pievienot vērtējumu
8.1
8 vērtējumi

Anglijas karalis Henrijs II ir radījis varenu karalisti. Viņam ir jāzina, ka tā pastāvēs. Viņam ir jāizšķiras, kuram no dēliem atdot savu valsti. Viņa dēli un sieva Eleonora jau reiz ir vērsušies pret viņu. Sagaidot Ziemassvētkus, Henrijs aicina uz tikšanos savu ieslodzīto sievu Eleonoru, savus trīs godkārīgos dēlus un Francijas karali Filipu. Tie ir bīstami ciemiņi. Katram no viņiem ir paslēpts duncis, ar ko vērsties pret pārējiem. Katrs no viņiem nemitīgi rīko sazvērestības, dibinot alianses, meklējot sabiedrotos, solot, melojot un pārkāpjot visus zvērestus. Vai pasaulē ir palicis kāds cilvēks, kurš Henrijam ir tuvs, pazīst viņu vislabāk un saprot?

Sezona
2018 / 2019
Pirmizrāde
30. novembrī, 2018.

Nav atsauksmju

Nav pievienota vēl neviena atsauksme, esi pirmais!

delfi.lv
delfi.lv - Anna Andersone

Bulgāra Aleksandra Morfova izrādes Dailes teātra Lielajā zālē neliek vilties – režisors necenšas pārsteigt un eksperimentēt, taču saglabā stabilu kvalitātes latiņu un raisa cieņu ar profesionālo, skaidro, mērķtiecīgo pieeju materiālam un darbam ar aktieriem.

ir.lv
ir.lv - Edīte Tišheizere

Režisoram Aleksandram Morfovam izrādē Lauva ziemā izdodas gandrīz neiespējamais — Dailes teātra zvaigznes uz brīdi kļūst par ansambli