Meklēt...

Vasarnieki

Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātris

...Sākoties vasarai, viņi izbraukuši no lielās, trokšņainās un smacīgās pilsētas uz vasarnīcu. Gandrīz visi ir pārliecināti, ka ir pelnījuši atpūtu un mieru. Taču ir tādi, kas smok nost un meklē. Ko? Vai vētru, mīlestību, naudu, laimi, dzīves jēgu, tuvus cilvēkus, sapratni? Konflikti un kolīzijas šeit izraisās tik asas, bet dažas replikas ir tik dzēlīgas, ka miermīlīgais vasarnieku stāsts, šķiet, teju-teju pārvērtīsies vai nu detektīvā, vai mīlas dēkā. Vai notiks slepkavība? Vai būs romantiska bēgšana? Vai gaidāms skandāls?

Izrādes ilgums
2st. 45min.
Sezona
2013 / 2014
Pirmizrāde
15. februārī, 2014.
delfi.lv
delfi.lv - Dita Jonīte

Gorkijs? Seņkovs? Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī? Tagad? Kāpēc? Jā, jā, izdzirdot pazīstamus vārdus vai jēdzienus, parasti esam jau apbruņojušies ar kaudzi priekšstatiem… Bet – kāda laime pārņem, ja režisors kopā ar radošo ansambli bijuši tik talantīgi, ka visi iepriekšpieņēmumi sabrūk jau pirmajās mākslas darba uztveres minūtēs! Un patīkamā, pārdomas rosinošā pēcgarša, noskatoties Elmāra Seņkova "Vasarniekus" Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī, nepāriet joprojām. Arī tāpēc droši šo iestudējumu ierindoju šās sezonas "karstāko" skatuves darbu plauktiņā.

lsm.lv
lsm.lv - Kitija Balcare

Vasarnieki. Laikmets, kas pārpilns ar vizuāliem pašportretiem un slīpētiem, gaumīgiem tēliem, bet vienlaikus tas ir arī laiks, kurā pietrūkst cilvēciskas pašrefleksijas. Neesoša ir uzdrīkstēšanās atzīt savas dzīves kailo patiesību. Turklāt - visupirms jau savā priekšā. Rīgas Krievu teātrī režisors Elmārs Seņkovs iestudējis krievu autora Maksima Gorkija pagājušā gadsimta sākuma lugu „Vasarnieki”.

ir.lv
ir.lv - Zane Radzobe

Rīgas Krievu teātra izrāde Vasarnieki ir karikatūra par mūsdienu vidusšķiru