Meklēt...

Slepkava

Dirty Deal Teatro

Izrādes pamatā ir Reja Bedberija tāda paša nosaukuma antiutopiskais stāsts par cilvēka un tehnoloģiju attiecībām. R.Bedberija, kurš nereti tiek dēvēts par izcilāko zinātniskās fantastikas autoru, pazīstamākie darbi ir “451 grāds pēc Fārenheita” un “Pieneņu vīns”.

Savu pirmo upuri viņš noslīcināja. Otro upuri viņš sabradāja līdz nāvei. Trešais aizrijās ar šokolādes saldējumu, ceturtais gāja bojā mehāniskas ierīces traumēts. Līdz ar piekto viņš ķērās pie ieroča. Viņš sevi sauc par Slepkavu, vēstīts izrādes anotācija.

“Slepkava” ir stāsts par gaismu un par tumsu, par kārtību un haosu, par komunikāciju, kas ar mums notiek caur un ap ierīcēm, par informāciju, ko saņemam brīvprātīgi vai nejauši. Saruna starp Psihiatru un Slepkavu. Saruna par to, kā meklēt klusumu un kā piejaucēt troksni.

Pazīstamā amerikāņu autora Reja Bredberija pirms piecdesmit gadiem radītā antiutopija pārsteidzoši precīzi ataino mūsu šodienu. Tehnoloģijas ir neticami ātri un neaizvietojami iekļāvušās mūsu ikdienā, vēl vairāk – tās ir kļuvušas par mūsu iekāres objektiem.

Sezona
2013 / 2014
Pirmizrāde
25. aprīlī, 2014.