Meklēt...

Pūt, vējiņi!

Liepājas teātris
Pievienot vērtējumu
9.8
4 vērtējumi

Daugavietis Uldis ierodas saimnieces mājās, lai lūgtu sen nolūkotās saimniekmeitas Zanes roku, taču maltuvē nejauši sastaptā bārenīte Baiba izmaina Ulda likteni…

Raiņa darbs „Pūt, vējiņi!” ir ne tikai viena no autora daiļrades, bet arī latviešu literatūras virsotnēm, kā arī viena no visvairāk iestudētajām Raiņa lugām.
Trakulīgā Ulda un tikumīgās Baibas mīlas stāstu jaunās skaņās pēc Raiņa lugas un latviešu tautasdziesmu motīviem radījis K. Lācis, J. Elsbergs, E. Mamaja un Dž.Dž.Džilindžers.

Pūt, pūt, vējiņi, dzen, dzen laiviņu,
dzen krastā mūsu upmalāi, mūsmājā,
sen, sen gaidītus
tos tautudēlus mūs lūkotājus, raudzītājus,
ai, sūti preciniekus!
/J. Elsbergs/

Sezona
2011 / 2012
Pirmizrāde
11. novembrī, 2011.

Nav atsauksmju

Nav pievienota vēl neviena atsauksme, esi pirmais!

delfi.lv
delfi.lv - Dita Jonīte

Mūzikls "Pūt, vējiņi!" Liepājas teātrī pārsteidz ar pāri plūstošu enerģiju. Pārsteidzošs ir arī fakts, ka "pārrakstītais" Rainis joprojām ir Rainis. Komponista Kārļa Lāča, libreta autores Evitas Mamajas un dzejnieka Jāņa Elsberga, kā arī mākslinieku Mārtiņa Vilkārša un Ilzes Vītoliņas kopdarbs harmoniski, krāšņi un dzīvi caurvīts gan ar mūsdienu, gan sendienu motīviem. Iestudējuma veidotāji, definējot žanru kā "mūziklu pēc Raiņa lugas un latviešu tautasdziesmas motīviem", to konsekventi arī realizējuši.