Meklēt...

Kamēliju dāma

Latvijas Nacionālā opera un balets

Armāns, jauns vīrietis no provinces, iemīl skaisto kurtizāni Margeritu. Viņi kopā ir laimīgi. Taču Armāna tēvs piespiež Margeritu atteikties no šīm attiecībām. Kad Armāns to uzzina un atgriežas pie mīļotās, ir jau par vēlu – jaunās sievietes nāvējošā slimība izrādās nepielūdzama. 

Margeritas prototips, 19.gadsimta Parīzes slavenā kurtizāne Marī Diplesī, iedvesmoja Aleksandru Dimā (dēlu) uzrakstīt romānu "Kamēliju dāma", kurā jaušamas dziļi personiskas stīgas – rakstnieku un kurtizāni saistīja romantiskas attiecības. Bet stāsts par Margeritas skumjo likteni un ilgām pēc mīlestības vēl aizvien iedvesmo daudzu brīnišķīgu muzikālu un horeogrāfisku darbu rašanos

Horeogrāfs Tīts Herms: "Margeritas stāsts ir dvēseles moku, vientulības un mīlestības drāma. Jūtu un nianšu palete, plašais emociju spektrs, harmonijas meklējumi, sāpes un traģika, bezgalīgais cerības skaistums, ilgas pēc mīlestības – visas šīs cilvēcisko jūtu izpausmes mani aizkustināja, radot horeogrāfisko partitūru. Aizkustinoša ir arī tik reti sastopamā spēja pakārtot savas vēlmes otra cilvēka interesēm un nākotnei. Tā raisa apbrīnu."

Pasaules pirmizrāde notika 2006. gadā Igaunijas Nacionālajā operā.

Izrādes ilgums
1st. 50min.
Sezona
2010 / 2011
Pirmizrāde
25. martā, 2011.