Meklēt...

Karalis Līrs nabagmājā

Valmieras Drāmas teātris

O.Bagaturijas luga „Karalis Līrs nabagmājā" ir stāsts par bijušajiem - nevienam nevajadzīgajiem ļaudīm, kas vada savas dienas veco ļaužu pansionātā un iestudē Šekspīra traģēdiju „Karalis Līrs". Tikmēr pansionāta telpas tiek remontētas, lai tās ar peļņu varētu pārdot, bet pašus pansionāta iemītniekus pārvietot tālāk no acīm. Darījumu cenšas izjaukt režisore Dodo un kādreiz slavenais aktieris Sandro.

Gluži tāpat kā slavenajā gruzīnu kino, izrādē smiekli un asaras sadzīvo līdzās, apgalvo aktieri, no sirds slavēdami gan lugu, gan režisoru. Un, lai gan darbība notiek no mums visai tālajā Gruzijā, viss varētu būt bijis arī tepat Latvijā.

„Man žēl, ka „Karalis Līrs nabagmājā" vēl aizvien ir aktuāla luga, un daudz kas ir svarīgs arī ārpus Gruzijas. Tomēr es priecājos, ka man ir iespēja to iestudēt Valmieras drāmas teātrī," stāsta O.Bagaturija.

Izrādes režisors un lugas autors Otari Bagaturija (1941) ir viens no pieredzes bagātākajiem Gruzijas aktieriem un režisoriem. Strādājis Tbilisi Jaunatnes teātrī, spēlējis nozīmīgas lomas gruzīnu klasikas iestudējumos. Luga „Karalis Līrs nabagmājā" iestudēta piecos teātros, tulkota slovāku, turku un tagad arī latviešu valodā.

Ar iestudējumu „Karalis Līrs nabag mājā" uz teātra skatuves pēc 27 gadu pārtraukuma atgriežas režisors Felikss Deičs, kas kā aktieris Valmieras teātra izrādē piedalīsies pirmo reizi.

Sezona
2009 / 2010
Pirmizrāde
8. augustā, 2009.