Meklēt...

Pazudušais dēls

Valmieras Drāmas teātris
Pievienot vērtējumu
10.0
22 vērtējumi

Drāma 2 daļās.

“Latviešu dramaturģijā "Pazudušais dēls" ir viens no spēcīgākajiem darbiem par jaunības un brieduma tikšanos. Man pašam privāti šajā lugā vecāku un bērnu attiecības liekas viens no svarīgākajiem jautājumiem. Kā divu bērnu tēvs, es arī domāju, kā tas būs, kad palaidīšu viņus pieaugušo cilvēku dzīvē – kādas tajā brīdī būs emocijas, kļūdas un arī vainas brīži…Kopējos laimes brīžus, manuprāt, ne ar ko citu aizvietot nevar,” ir pārliecināts Reinis Suhanovs. Režisors uzskata, ka tajā brīdī, kad teātrī ienāk jauni aktieri, šīs lugas izvēle ir likumsakarīga. Reinis Suhanovs Blaumaņa dramaturģijas meistardarbu sauc par programmātisku un Valmieras teātrī iestudē jau otro reizi.

Izrāde par to, cik svarīgi ir izrunāties, vispār sarunāties. Tad var arī atliekt to egli, nenostiept klusuma un spīta “diegus” līdz traģēdijai. Par parādu atdošanu visās nozīmēs – krodziniekam, tēvam, dzīvei, sev. Šis akcents jaunajā interpretācijā režisoram ir īpaši svarīgs.

Izrādes ilgums
3st. 20min. (2 cēlieni)
Sezona
2023 / 2024
Pirmizrāde
22. maijā, 2024.
23.08
Piektdiena
18:30

Valmieras teātris, Apaļā zāle

Valmiera, Lāčplēša iela 4
Izpārdots
03.09
Otrdiena
16:00

Valmieras teātris, Apaļā zāle

Valmiera, Lāčplēša iela 4
Izpārdots
04.09
Trešdiena
18:30

Valmieras teātris, Apaļā zāle

Valmiera, Lāčplēša iela 4
Izpārdots
05.09
Ceturtdiena
18:30

Valmieras teātris, Apaļā zāle

Valmiera, Lāčplēša iela 4
Izpārdots
28.09
Sestdiena
18:30

Valmieras teātris, Apaļā zāle

Valmiera, Lāčplēša iela 4
Izpārdots
29.09
Svētdiena
13:00

Valmieras teātris, Apaļā zāle

Valmiera, Lāčplēša iela 4
Izpārdots

Atsauksmes

Anda Zahovska – 10.0

Aktieru speele emociju pilna,skatiitaaju neatstaaj vienaldziigu.

0
CentraMeitene – 10.0

Tēma tik mūžam aktuāla. Vecāku būtiskā nozīme ikkatra bērna dzīvē. Atbildības uzņemšanās. Lieliska aktieru sadarbība, ik brīdi katra ieguldījums nozīmīgs, katra nianse ar svaru. Muzicēšana kā atklājums un pārsteigums, saskanīgi ansamblis uz skatuves vienotā plūdumā. Un cerība izrādes laikā, ka varbūt režisors uzdrošināsies izmainīt finālu, ka varbūt vēl nav par vēlu.

0
Ellene – 10.0

Aktierdarbs, tērpi un mūzika un skatuves risinājumi- bauda un stimulācija visām maņām!!! Paldies aktieriem un režisoram par latvieša kolektīvās atmiņas stīgu ieskandināšanu !!

0
DaceS – 10.0

Dziļi un patiesi. Gan aktieru tēlojums gan skatītāju līdzpārdzīvojums. Izrādei beidzoties gribējās paklusēt ar kamolu kaklā; aplausi atskanēja pēc krietna brīža.

0
diena.lv
diena.lv - Atis Rozentāls

Režisora Reiņa Suhanova Valmieras Drāmas teātrī iestudētā izrāde Pazudušais dēls atsvaidzina skatījumu uz Rūdolfa Blaumaņa lugas varoņu savstarpējām attiecībām

ir.lv
ir.lv - Zane Radzobe

Jautājums ir mūžīgs: kā izaudzināt bērnu par sakarīgu cilvēku? To, ka pieaugšana nav viegla ne bērniem, ne vecākiem, nenoliegs neviens, pat tajos gadījumos, kad viss rit labi. Bet ko tad, ja pavediens samežģījas?

teatravestnesis.lv
teatravestnesis.lv - Zane Radzobe

Pazudušais dēls ir līdzība par to, ka cilvēki, kas krituši un spējuši piecelties, ir varbūt pat vērtīgāki par tiem, kas nav krituši: viņi ir pārbaudīti, viņi ir sevi pārkaluši.

kroders.lv
kroders.lv - Henrieta Verhoustinska, Anna Andersone

Tā sauktais Valmieras teātra aktieru kurss – pašlaik jaudīgākie jaunie skatuves mākslinieki latviešu teātrī – izrādē apvienojušies ar vidējās un vecākās paaudzes Valmieras aktieriem, un šis ir gadījums, kad visi aktierdarbi dara skatītāju laimīgu par piedzīvoto pieredzi.