Meklēt...

Kaligula

Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātris
Pievienot vērtējumu
8.9
82 vērtējumi

Jau pagājušas trīs dienas, kopš imperators Kaligula ir pazudis un par viņu nav nekādu ziņu. Ne satrauktie senatori, ne noraizējušies draugi nezina, kāds ir viņa prombūtnes iemesls. Varbūt pie vainas ir nesenā mīļotās māsas nāve? Vai varbūt imperators ir slims? Vai varbūt... Vai varbūt ir pienācis laiks padomāt par to, kurš tagad vadīs valsti? Par laimi, gribētāju ir pietiekami daudz. Tomēr Kaligula atgriežas. Taču viņš ir mainījies, un tagad viņš plāno mainīt arī pasauli.

Luga, kuru Albērs Kamī sāka rakstīt 1938. gadā un pabeidza 1944. gadā, ir viens no populārākajiem šī autora darbiem: dziļi ironiska, neuzkrītoši filozofiska un patiesi aizraujoša. Turklāt senajā Romā tika risināti jautājumi, kas ir ārkārtīgi aktuāli arī mūsu laikam, bet varoņi savukārt varētu dzīvot kaimiņu ielā.

Izrādes ilgums
3st. 20min.
Sezona
2023 / 2024
Pirmizrāde
13. oktobrī, 2023.
17.08
Sestdiena
18:00

Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātris, Lielā zāle

Rīga, Kaļķu iela 16
Biļetes

Atsauksmes

Jūlija – 10.0

Perfekti!

1
laurira – 10.0

Bija plānots iet uz Hamletu, taču tā vietā bija nomainījusies izrāde uz Kaligulu. Atklāti sakot, viena no labākajām izrādēm, kas pēdējā laikā redzēta. Piedodiet latviešu teātri, bet te bija viss pardomāts no a līdz z un nebij vajadzīga lieka izrādīšanās ar nevajdzīgām darbībām. Paldies!

1
Egle – 4.0

Garlaicīgi. Un bez galvenā varoņa. Bija prieks atkal redzēt ģitāristi Jūliju Saveļjevu izrādes roķīgajās daļās.

0
Diana – 10.0

Шамиль прекрасен в этой роли!

0
kikeeifuy – 1.0

Nenoskatījos līdz beigām, titri šausmīgi nesaprotami Garas ainas, aktierspēle ir interesanta. Scenogrāfija pavirša, nepabeigta.

0
ARTEMONA – 8.0

Нашему театру очень повезло "урвать" такого актёра, как Шамиль. Уровень его профессинализма очень высокий . Восхитительно! Герои Шамиля вызывают у зрителя просто бурю чувств и эмоций!

0
Milans – 10.0

Ļoti laba izrāde!

0
Dainis – 10.0

Kaligula lielisks, noticēju visam, izcils darbs. Paldies par izrādi.

0
Oksana – 10.0

Satriecoša izrāde ar ļoti talantīgiem aktieriem!!

0
Iluta – 10.0

Izrāde nopietna, smaga. Bet tik laba! Vēl ilgi ir viela pārdomām. Par dzīvi, tās jēgu, mīlestību. Un vēl un vēl... Tiesa, krievu valoda jāpārvalda perfekti, lai pilvērtīgi izprastu tēlojumu. Titri nespēj atainot visas valodas nianses.

0
Man – 8.0

Много орут, к тому же в какой-то момент не работал экран с субтитрами. А так молодцы♥️

0
Jelena Savarovska – 10.0

СПАСИБО! Это было очень очень очень ЗДОРОВО!!!!!!!! Браво!

0
Cippolino – 5.0

Ļoti skaļi, gribējās nedaudz klusāk, fona mūziku pamainīt, lai būtu dinamiskāk. Mazliet gribējās, lai viss iet raitāk uz priekšu.

0
user827816 – 10.0

Lieliski! Bauda visas izrādes laiku. Hamatovs galvenajā lomā kā Kaligula,- super! Paldies teātrim un komandai.

0
teatravestnesis.lv
teatravestnesis.lv - Guna Zeltiņa

Albēra Kamī lugas uzvedums Sergeja Golomazova režijā iekļaujas teātra šosezon pieteiktajā varas izpētes tēmā, taču raisa pretrunīgus iespaidus mākslinieciskā risinājuma un estētikas ziņā.

diena.lv
diena.lv - Atis Rozentāls

Režisora Sergeja Golomazova jaunākā izrāde Kaligula iekļaujas Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra deklarētajā varas izpētes tematikā, piedāvājot skaļu un vērienīgi inscenētu interpretāciju

kroders.lv
kroders.lv - Henrieta Verhoustinska

Vai vara, īpaši absolūta, ir savietojama ar cilvēcību? Ko tā nodara visiem varas noslēgtajā, klaustrofobiskajā aplī ieslēgtajiem? Tā nes sev līdzi asinis un uzurpatora degradāciju, turklāt teātris ir skaudrs savā diagnozē – tā (degradācija) absolūtas varas gadījumā ir neizbēgama.