Meklēt...

Eiridīke

Dailes teātris
Pievienot vērtējumu
9.1
10 vērtējumi

Visnemirstīgākais mīlasstāsts. Stāsts par Orfeju un Eiridīki. Jaunās skaistules Eiridīkes nāve kāzu dienā un viņas mīlnieka Orfeja ceļojums cauri viņsaulei pie izredzētās turpina iedvesmot. Mūsdienu dramaturģes Sāras Rūlas interpretācijā stāsta centrā ir Eiridīke, kura viņsaulē zaudē ne tikai savu mīlestību, bet arī valodu un identitātitādā veidā dodot plašas iespējas izrādes veidotājiem uzrunāt skatītājus ar jauniem izteiksmes veidiem. Dzejnieks Jānis Elsbergs dramaturģes tekstu ir ne tikai latviskojis, bet arī atdzejojis, un izrādes radošā komanda ir atradusi fiziskā teātra estētikā balstītu kustību partitūru. Tā ir iepriekš neredzēta kombinācija un valdzinošs darbs, kas apbur, piesaista un neatlaiž vēl ilgi pēc redzētā – kā pati mīlestība.

Izrādes ilgums
1st. 40min. (1 cēliens)
Sezona
2023 / 2024
Pirmizrāde
15. novembrī, 2023.

Atsauksmes

Maiga – 9.0

Pašā izrādes sākumā nevarēju tā īsti pieslēgties, taču sižets un aktieru tēlojums pamazām tā ievelk un vēstījums nonāk līdz pašiem sirds dziļumiem. Izrādes beigās raudāju. Labākā izrāde, kuru pedējā laikā esmu redzējusi.

0
diena.lv
diena.lv - Līga Ulberte

Paradoksālā kārtā Dailes teātra izrādi Eiridīke būtu daudz interesantāk skatīties, ja teksta tajā nebūtu, jo kustību valoda ir daudznozīmīga un izteiksmīga

ir.lv
ir.lv - Juta Ance Ķirķis

Atšķirībā no mīta (un tā versiju) varoņiem ar šo Eiridīki mūsdienu sievietei nav grūti identificēties. Un tas ir ne tikai dramaturģijas, bet arī izrādes un personīgs Ķuzules-Skrastiņas nopelns.

la.lv
la.lv - Armands Kalniņš

Dailes teātra jauniestudējums “Eiridīke”, kuru inscenējusi režisore/horeogrāfe Anna Abalihina, vadoties no Sāras Rūlas lugas, kaut pretrunīgs, rosina paprātot par vairākiem izrādes aspektiem un citiem ar to saistītiem tematiem.