Meklēt...

Hamlets

Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātris
Pievienot vērtējumu
8.6
305 vērtējumi

Režisors Viesturs Kairišs: "Luga, kuras darbības vieta ir valsts, kura savus politiskos oponentus joprojām indē, ka viduslaikos un nepilnvērtības kompleksu nomākta viduvējība var kļūt par karali. Valsts, kura visas lietas dara pēdiņās un lietas nesauc īstajos vārdos. Varbūt tāda valsts nemaz neeksistē? Hamlets cenšas izdibināt patiesību zem melu, liekulības un puvuma fasādes. Bet viņš nekad nevar zināt, kur nākamreiz tiks uzklāta inde..."

Izrādes ilgums
3st. 20min. (2 cēlieni)
Sezona
2022 / 2023
Pirmizrāde
5. aprīlī, 2023.
17.04
Trešdiena
19:00

Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātris, Lielā zāle

Rīga, Kaļķu iela 16
Biļetes

Atsauksmes

Laura – 9.0

Noskaties un tad 3 naktis guli un doma, neatlaiz vala. Kaut kur kaut kas par daudz, kaut kur …par maz isti nekas. Viss parpilnam un izteikti spilgti. Labprat noskatitos velreiz, lai labak saprastu, izprastu, jo tas zemteksts ir tiiiiik dzils. Gan agresorvalsts konteksta, gan Hamleta… Noteikti iesaku!!!

1
inta – 10.0

Ļoti patika izrāde, it sevišķi Maļikovs Klaudija loma, viņš pelnījis gada aktiera balvu, priecājos,ka režisors Kairiss šo lugu izveidojis atbilstoši šodienas situacijai

1
RUTA – 9.0

Patiess prieks pirmo reizi apmeklēt Jūsu teātri un patīkami pārsteigta,ka tas ir mūzdienīgs un laikam līdzi ejošs,sākot ar titriem-tulkojumu gan latviski,gan angliski,kas paver daudz plašāku skatītāju loku,gan cieņu,pret visa veida skatītāju loku Latvijā. Šekspīra luga ''Hamlets",ir nenoliedzami klasikas pērle-viena no visvairāk iestudētajām lugām,dažādos interpretējumos gan dažādos teātros,gan operās.Un katrs tās režisors šai darbā šķetina savu domu versiju.HAMLETS/kara laika hronika- programmiņā,tas jau vien liecina par citādu šķautni režijā. Arī šāda versija man likās pieņemama,it īpaši redzot milzīgo līdzību ar Klavdina(Putina)karaļvalsti.Hamlets-spēcīga personība,godīgs un inteliģents,kas cenšas izprast cilvēkus ap sevi,bet viņa ideālus sagrauj paši tuvākie cilvēki,kas diemžēl arī mūzdienās ir bieži sastopams. "Būt vai nebūt-tāds ir jautājums".Intrigas,asinsgēks un tās patiesības nākšana gaismā sagrautu jebkuru godprātīgu cilvēku,kā rezultātā ir vēlme atriebt un kurš pats visvairāk cieš,dēļ radušās situācijas. Lieliska režija un scenogrāfija,lielisks aktieru darbs,mūzika.Paldies visam radošajam kolektīvam. Paldies par jauko BAUDĪJUMU,noteikti turpināšu apmeklēt jūsu teātri.Uz tikšanos!

1
Ritvik – 3.0

Ir dažas lugas kuras nedrīkst modernizēt. Un ir labāki modernizācijas veidi, kuri nesabojātu klasisku darbu. Ja plānojat tik stipri mainīt izrādi, vismaz nesauciet to oriģinālajā vārdā

1
Vija – 9.0

Pagara izrāde, bet laba pēcgarša. Lieliska aktierspēle un režija ar asprātīgiem mūsdienu elementiem. Patika.

1
aleksandrs – 10.0

Tas bija ļoti interesanti un apdomīgi izveidots. Iešu 2 reizi skatīties! Liels paldies Jums!

1
aleksaa_k – 10.0

Lieliska luga, aiz kuras slēpās labi nospēlēta paralēle starp mūsdienu pasauli un Šekspīra lugu. Aktieru ieguldījums ir neatkārtojams. Esmu sajūsmā, paldies!

1
Marina M – 10.0

Aktuāli, spēcīgi un ļoti spilgti. Paldies katram par ieguldītu darbu, paldies par emocijam!!!

1
LMa – 10.0

Bravo! Masterpiece! The scenery and costumes were amazins, as well as acting, perfect!

1
Dace – 10.0

Fantastiska izrāde.'V.Šekspīra teksti skan kā vakar rakstīti. Režisora veikums lielisks. Sergejs Maļikovs karaļa lomā - emocionāli izcils! Maksims Busels - Hamlets izcils. Tādas emocijas!!!! Paldies!

1
DaRealGunter – 10.0

Ļoti interesana un provokativa izrāde ar dziļu domu, kūru katrs uztvērs citādi. Režisoram sanāca sasniegt ļoti informativu un spiestu atmosferu skatitāju zalē, ka arī lika vienmer teoretizet par notikušo interpretaciju un projekciju musdienas notikušam. Visu aktieru komanda izcili ispildija savas lomas. Īpaši velos atzimēt Maksima Busela un Aleksandra Maļikova darbu par iesaisti varoņāun tas padevu unikāla veida. Abi no aktieriem vienkarši izvilka visu. Ļoti iesaku noskatities jauniem skatitajiem. Vecmamam un vectētiem, ar saknem PS laikos labak neskatities, parāk provakotīvi sanāks

1
user526161 – 10.0

Izcila aktieru spēle-Maļikovs un Busels!Un arī pārējie katrs savā lomā brīnišķīgi.Scenogrāfija,teksts,režija-ļoti aizraujoši!

1
Alisija – 3.0

The production did not match up to the expectation at all. The lead role was the biggest disappointment

0
Valerija – 1.0

В театр хочется ходить, чтоб отвлечься от нашей не простой жизни, это храм Искуства. Был... Сейчас это политическая сцена, и главная задача не что-то доброе и светлое нести людям, а удержаться в кресле руководителя. Была последняя гавань прекрасного и для русскоговорящих людей и той не осталось...

0
AnnijaJ – 9.0

Neparasti, spēcīgi un vizuāli ļoti patīkami.

0
Olga – 5.0

Nesapratu, kad jauc polītiku ar mākslu. Atvainojiet!

0
Diffbrunette – 8.0

Слишком долгая постановка

0
Dzintriņa – 9.0

Bija interesanti redzēt šajā inpretējumā

0
Alex – 10.0

Спектакль произвёл неизгладимое впечатление! Современный взгляд на классику перевернул сознание. Легко узнаваемые, современные персонажи заставляют задуматься. Игра актеров замечательная.

0
Sannija – 10.0

Paldies par perfektu iestudējumu!

0
Daina – 9.0

Apbrīnoju aktieru darbu, kuri spēj režisora lēti konjunktūrisko uzvedumu pārvērst par māksliniecisku piedzīvojumu

0
raivis osis – 10.0

Perfekti izstrādāta un nospēlēta izrāde. Lai gan tā ir smaga, to var baudīt un pēc skatīšanās ir gandarījums.

0
anita.abelite@gmail.com – 10.0

Ļoti drosmīga,spēcīga,izcila,īsta,nežēlīga savā patiesumā,skaudra,neaizmirstama izrāde. 10 no 10 it visā! BRAVO VISIEM UN IKKATRAM,KAS PIEDALĀS UN PALIDZĒJA TAPT ŠAI IZRĀDEI!!!! MĒS MĀKAM LASĪT STARP RINDĀM!!!!!

0
j_lara@inbox.lv – 10.0

Ļoti daudz interesantu detaļu un domas risinājumu, dažreiz bija pretīgi no tādiem piegājieniem, dažreiz fascinēja drosme, palika jautājumi un priekšlikumi-var būt burtiski nevajag izteikties, var būt atstāt iespēju pašiem skatītājiem uzminēt režisora domāto. Un tomēr liels paldies par tādu izrādi, protams mūsdienīgo! 👏👏👏👏

0
Angelika2006 – 1.0

Отвратительный спектакль, это не Гамлет друзья. Это лишь показатель их умения что либо преувеличивать: мы белые пушистые, они плохие. Затрагивать религиозные темы и шутить над верующими использовать слова и музыку-для напевания с той стороны которую они же и хотят «унизить» при этом говоря что ничего не добавили… ну фу… это ФУ , а пропаганда ЛГБТ говорит за актеров👍 уровень спектакля ниже плинтуса

0
JJ – 1.0

Briesmigi

0
Dmitrijs – 10.0

Lieliskā klasikas mūsdienīga adoptācija. Režisora darbs un aktierspēle augstakajā līmenī. Izrāde liek daudz domāt un ir pilna ar alegorijām un atsauksmēm.

0
Irina – 10.0

Во время оваций впервые с начала войны почувствовала себя в большом кругу единомышленников. Спасибо режиссёру за такое талантливое осмысление ситуации. Спасибо актёрам за прекрасную игру!

0
vijaR – 8.0

Izrāde varēja bŭt 20-30min.īsāka! Aktierspēle lieliska, teātra trupai režisors pavēris iespēju izpausties! Paldies!

0
kamambers – 3.0

Vāja, nepārdomāta režijas koncepcija, nesakārtota, štampaina zīmju sistēma. Labi aktieri izmantoti stingri zem savu spēju līmeņa. Pats būtiskākais izrādes trūkums - nav Hamleta. Busels nav gatavs tādai lomai.

0
Jelenako – 10.0

На грани классики и невероятно узнаваемой современности. Шокирующе и прекрасно. Спектакль полностью соответствует прямому назначению театра: отображать действительность в высокохудожественных высокохудожественной форме и отвечать на злободневные вопросы зрителя.

0
shtelbis – 10.0

Ārkārtīgi spēcīga, dvēseliska, paņemoša izrāde ar izcilu aktierspēli, ļoti pārdomātu māksliniecisko noformējumu un integrāciju mūsdienās. No visas sirds iesaku visiem klasikas mīļotājiem un ne tikai.

0
Andra – 10.0

Izcili!

0
Egle – 6.0

Baigi par garu. Bet skstuve smuka un aktieri atdevīgi.

0
Beate – 9.0

Paldies

0
Alexanderrr – 10.0

Maksims Busels lieliski iejutās lomā

0
Dzilna – 10.0

10/10, pilnībā asaras tecēja

0
Labbbrt – 10.0

Lieliski, ļoti patīka!

0
Lesia – 10.0

Izrāde pārdomāta no A līdz B, skaista scenogrāfija , izcila aktieru spēle.

0
julija.zhagunova@gmail.com – 10.0

Izcili talantīga izrāde, kur aktieri rada sajūtu par to, ka māksla ir dzīva! Bravo!

0
Olesja – 10.0

Очень понравилось

0
dianalelis – 10.0

VISAS MANAS BEZNOSACĪJUMA MĪLAS <3

0
Mggg – 10.0

Aktuāls un mūsdienīgs darbs

0
Laila – 9.0

Iesaku noskatīties!

0
Guntisi – 10.0

Lieliska izrāde ar drosmīgiem dzīves situācijās atveidojumiem, kas lika man justies tik klatesošam tajā visā.

0
Esengga – 10.0

Perfekti visās niansēs - gan aktierspēle, gan scenogrāfija, gan režija.

0
Viktorija – 8.0

Izrāde ir interesanta, taču grūti atbildēt uz jautājumu, patika vai nē. Dažos brīžos šķita, ka tas ir par daudz - karaļa uzstāšanās atgādināja parodiju, tāpēc bija grūti visu uztvert nopietni. Režisors nedaudz pārspīlēja. Bet aktierspēle 10/10

0
Irinagolub – 10.0

Jā, ļoti aktuāli. Jā, lieliska aktierspēle! Jā, skatīšos vēlreiz!

0
kikeeifuy – 7.0

Vecs vilks jaunā aitas ādā

0
Iveta – 10.0

This production is far from the traditional "Hamlet" but Maxim Busel as Hamlet very clearly shows us the inner turmoil, confusion, despair of trying to find and reveal the truth in a world full of lies, corruption and unfathomable atrocities. Ļoti aktuāla, kas izraisa diskusijas kuras šobrīd ir ļoti nepieciešamas!

0
Sanita – 10.0

Neticami, ka klasiku ir iespējams tik precīzi adaptēt mūsdienu situācijai.

0
valerij_vorobjov@inbox.lv – 1.0

Zemāk par grīdas līsti! Pēc izrādes nezināju, kā visas šīs samazgas no sevis noskalot! Izbojāts vakars! Nebaudāmi!

0
Madara – 10.0

Ļoti izjusta aktierspēle

0
Milans – 10.0

Ļoti laba izrade!

0
nadezda24 – 1.0

Kāpēc vairot sāpes? Lai vairojas labāk prieks.

0
andrejs4567 – 1.0

Это дно, товарищи! Ставить такое... Нет слов!

0
Mapusha – 1.0

Vissliktākais kur es gulēju!

0
kroders.lv
kroders.lv - Līga Ulberte

Par Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra jauno "Hamletu" Viestura Kairiša režijā šobrīd runā daudz. Liela publikas interese un vienlaikus gana daudzi, kas pamet zāli starpbrīdī vai pat ātrāk un visdrīzāk to dara ideoloģisku, ne estētisku iemeslu dēļ.

diena.lv
diena.lv - Atis Rozentāls

Režisora Viestura Kairiša izrāde Hamlets Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī ir izteikti politisks vēstījums par Putina režīmu ar vizuāli atpazīstamiem tipāžiem

ir.lv
ir.lv - Zane Radzobe

Lai cik slavens būtu monologs «būt vai nebūt», izrāde visbiežāk ir par ko citu. Par to, kad Hamlets notic, ka tēva rēga stāstītais par Klaudija noziegumiem ir patiesība. Par to, vai Hamlets vecākais bija labs karalis. Par to, kāda loma notikumos dāņu galmā ir Fortinbrasam, norvēģu princim, kurš lugā tiek pieminēts sākumā un parādās beigās. Katrā ziņā režisora Viestura Kairiša Hamlets Mihaila Čehova teātrī runā tieši par šiem jautājumiem.

la.lv
la.lv - Armands Kalniņš

Režisora Viestura Kairiša inscenētais “Hamlets” Rīgas Krievu teātrī ir vēl viens vērienīgs solis mūsdienīga un aktuāla teātra attīstībā.