Meklēt...

Naži vistās

Latvijas Nacionālais teātris
Pievienot vērtējumu
8.1
10 vērtējumi

Drāma | Stāsts par pieaugšanu

Šķietami klasiskā situācijā – trīs cilvēki, viņu instinkti un jūtas. Zemnieks Viljams aizsūta savu jauno sievu pie dzirnavnieka Gilberta samalt graudus. Vārdi, ko runā Gilberts, pamodina sievietē pavisam citus vārdus. Viņa pirmoreiz cenšas izteikt to, ko jūt, un vārdi kļūst par ieroci, ne mazāk asu kā nazis, ko mājas pavarda turētāja ietriec vistā, gatavojot maltīti vīram.

Lai dzīvotu, kaut kam ir jāmirst, atkal un atkal atkārtojot dabas mūžīgo mainības ciklu. Mīlestības stāsts par meklējumiem, par kaisli, par nodevību, par vientulību, par spēju palaist tuvāko uz tālāko lauku, par spēju atvērties otram un iepazīt jaunu pasauli, galu galā par drosmi satikties pašam ar sevi uzartajā tīrumā.

Izrādes ilgums
2st. 10min. (1 cēliens)
Sezona
2022 / 2023
Pirmizrāde
22. septembrī, 2022.

Radošā komanda

Autors Deivids Harovers
Kostīmu māksliniece Evelīna Deičmane
Režisore Inga Tropa
Gaismu māksliniece Lienīte Slišāne
Producente Anna Vekmane
Scenogrāfe Austra Hauks
Video māksliniece Ineta Sipunova

Atsauksmes

AnnijaJ – 9.0

Izcila Agneses aktierspēle. Lielisks Grasbergs. Brīžiem izrādes teksts, darbība ir brutāla, taču vide, teksts, aktierspēle to pieprasa. Izrāde neatstāja vienaldzīgu un raisīja pārdomas vēl vairākas dienas pēc tās noskatīšanās. Paldies !

0
diena.lv
diena.lv - Margarita Germane

Nekad neesmu nokāvusi vistu. Tas būtu bijis noderīgi, lai precīzāk pietuvotos režisores Ingas Tropas iestudējuma Naži vistās intonācijai. Dodoties šajā pieredzē, ir jāatmet sentimentalitāte, bet reizē jāsakoncentrē viss sevī mītošais poētisms un pirmatnējais autentiskums.

lsm.lv
lsm.lv - Kitija Balcare

Klasisko mīlas trijstūri saārdot asos nogriežņos, režisore Inga Tropa Latvijas Nacionālajā teātrī poētiski raupjā iestudējumā "Naži vistās" priekšplānā izvirza sievietes attiecības pašai ar sevi.

teatravestnesis.lv
teatravestnesis.lv - Jete Anna Puriņa

Agneses Budovskas un Ivara Kļavinska varoņi pierāda, ka cilvēks tiecas ne tikai pēc sausa apmierinājuma, bet pēc spēles, pēc bērnišķiem kairinājumiem, pēc īstenuma.

kroders.lv
kroders.lv - Gundega Saulīte

Tāds savāds mīlas stāsts, piepildīts ar maigumu un skarbumu. Stāsts par pieaugšanu, kā jau solījusi režisore

delfi.lv
delfi.lv - Ieva Rodiņa

Nacionālā teātra Aktieru zālē pirmizrādi piedzīvojis neparasts iestudējums, kurā brutālas, jutekliskas un izteikti fiziskas savstarpējās tēlu attiecības nepielūdzamā kamertuvplānā izspēlē trīs aktieru ansamblis.