Meklēt...

La KRITUSĪ

Latvijas Nacionālais teātris
Pievienot vērtējumu
8.8
75 vērtējumi

Melodrāma

Dāma ar kamēlijām, Violeta Valerī vai traviata jeb kritusī. Kas patiesībā ir šī sieviete, kas slēpjas daudzo vārdu aizspogulijā? Viņas pasaule balstās pašas radītajās ilūzijās. Zinot neizbēgamo nāves tuvošanos, Violeta vēlas vēl piedzīvot patiesu beznosacījuma mīlestību. Vai tā ir abpusēji iespējama? Sapludinot Dimā un Verdi operas “Traviata” motīvus ar dramatisko teātri jaunā mūzikas teātra izrādē, tās veidotāji atraisīs melodrāmas smeldzi un spēles ar pazīstamiem kodiem, vēstot par Violetas Valerī mīlestību mūsdienu Parīzē.

Izrādes ilgums
2st. 40min. (2 cēlieni)
Sezona
2022 / 2023
Pirmizrāde
10. maijā, 2023.
20.05
Pirmdiena
19:00

Latvijas Nacionālais teātris, Lielā zāle

Rīga, Kronvalda bulvāris 2
Biļetes

Atsauksmes

InLo – 2.0

Nekad vēl nebiju tik ļoti izjutusi, ka aktieris ir tikai izpildītājmākslinieks, kā šajā izrādē. Traģiski, ka aktieri ir vairāk nekā gadu cītīgi trenējušies darīt to, kas viņiem pēc būtības nav jādara, tikai lai piepildītu vienas režisores nepamatotās un absurdās ambīcijas. Rezultātā, par spīti tam, ka aktieri cīnās kā lauvas, tērpi ir burvīgi un, protams, Verdi mūzika ir Verdi mūzika jebkurā interpretācijā, ir tapusi lauku kultūras nama pašdarbnieku kolektīva cienīga “Traviata”, kuru teātra mākslinieciskajam vadītājam ir pietrūcis drosmes vai saprāta noņemt no repertuāra un godprātīgi paziņot: “Šoreiz nav sanācis.” Ziņa, ka šī režisore nākamajā sezonā teātrī neko neiestudēs, ir labākais, kas ar Nacionālo teātri varēja notikt.

2
user648171 – 10.0

Izrāde patīkami pārsteidza, izcila Kitijas Minātes un Daumanta Kalniņa saspēle, tērpi un scenogrāfija.👏👏👏👏

1
API – 10.0

Pārsteigums. Emocionāls. Suģestējošs. Dita Lūriņa un Daumants Kalniņš. Varēšanai nav robežu. Paldies visai radošajai komandai par piedzīvojumu un pārdzīvojumu!

1
Sandra – 10.0

Izcili!!!

0
Odrija2016 – 10.0

Ditas Lūriņas aktierspēle un balss!!!!! Kaut kas fantastisks! Par Daumantu varu pateikt vienu - es dievinu jau sen! :)

0
Daina – 9.0

Stilā tīra izrāde. I.Sluckai raksturīgā elegance per se. K.Mināte partnerībā ar D.Kalniņu - neiespējami nenoticēt jūtu īstumam.

0
Anete – 10.0

Izcila izrāde. Jaunās aktrises Kitijas Violetas lonas izpildījums izcils-vokāls, teatrālisms, jutīgums.

0
evija – 7.0

Skaisti tērpi, bet opera, lai paliek operai!

0
Egle – 10.0

Bauda ne teātris. Iesaku! Un tagad gribu redzēt visus sastāvus.

0
iudre – 5.0

Skatoties Traviatu cerēju, ka saņemšu jelkādas emocijas. Tādu nebija, dziedātāji slikti aktieri un dziedāšanas bija stipri par daudz, negāju jau uz operu. Un operā, kad dzied svešā valodā, tiek piedāvāts tulkojums, tātad, ja nezini itāļu valodu, nesaproti ne vārda no dziedātā. Skaista scenogrāfija un arī mūzika.

0
diena.lv
diena.lv - Toms Čevers

Režisores Ināras Sluckas izrādē La kritusī galvenās pirmā un otrā plāna lomas ir iestudētas divos sastāvos, tādējādi būtiski mainās varoņu attiecību traktējums un uzveduma noskaņa

ir.lv
ir.lv - Edīte Tišheizere

Nacionālā teātra jaunākā izrāde La Kritusī atstāj daudz neatbildamu jautājumu un pietāti pret aktieru profesionālo pašaizliedzību

la.lv
la.lv - Ilze Kļaviņa

Ināras Sluckas izrāde “La KRITUSĪ” kādam liksies naiva pasaka, kādam – sapnis kā antidepresants ar iedvesmojošu enerģijas lādiņa devu.