Meklēt...

Gangsteromīte

Latvijas Leļļu teātris
Pievienot vērtējumu
9.2
21 vērtējums

Vienpadsmitgadīgais Bens nevar ciest nedēļas nogales, kad jāpaliek pie Omītes. Večiņai ir biezas brilles, liekie zobi un viņa ir kā traka pēc dažnedažādiem kāpostu ēdieniem. Zēns labprātāk gribētu sēdēt mājās un rakāties Tēta instrumentu kastē vai lasīt savu mīļāko iknedēļas žurnālu “Santehniķu Nedēļa”, bet ne šoreiz.

Ciemojoties pie Omītes, viss rit savu gaitu, līdz Bens nejauši uzduras apslēptām dārglietām. Vai tās pieder Omītei? Un, ja tā, tad kāpēc viņa dzīvo tik pieticīgi? Ja nu dārglietas ir zagtas? Bens apņemas atklāt noslēpumu, nenojauzdams, ka nokļūs satriecošā piedzīvojumā, kas viņa domas par Omīti mainīs uz visiem laikiem. Tikai tāpēc, ka kāds ir vecs, nenozīmē, ka viņa dzīve ir garlaicīga. Tieši otrādi – atver savu sirdi vecu ļaužu stāstiem un tu redzēsi, ka tie ir aizraujoši un brīnumu pilni.

Izrāde veidota pēc Deivida Valjamsa populārā romāna “Gansteromīte” motīviem. Stāsta lielākā vērtība ir autora spēja uzburt brīnumainu mazdēla un vecmāmiņas pasauli, kurā fantāzija savijas ar realitāti, priekšplānā izvirzot divu cilvēku draudzību un vēlmi piepildīt savus sapņus. Uzveduma galvenie tēli tiek izspēlēti ar košām, komiskām cilvēka auguma lellēm, kas kopā ar poētisko pilsētvidi veido emocionāli krāšņu un piepildītu skatuves ainavu. Šis darbs aizraus, kā mazus, tā lielus skatītājus un reizē sniegs izglītojošus dzīves padomus, piemēram, kā, pārpeldot Temzu, nokļūt Londonas Tauerā u.c.

Izrādes ilgums
1st. 30min.
Sezona
2022 / 2023
Pirmizrāde
19. maijā, 2023.

Radošā komanda

Režisora asistente Santa Didžus
Autors Deivids Viljamss
Horeogrāfe Alise Putniņa
Režisors Edgars Niklasons
Leļļu māksliniece Evita Bēta
Dramaturgs Lūks Džozefs Velšs
Gaismu mākslinieks Gvido Āboliņš
Mūzikas autors Kaspars Niklasons
Scenogrāfe Sintija Jēkabsone

Atsauksmes

ilze.melberga@gmail.com – 10.0

Bijām ar dēla klasi uz izrādi “Gangsteromīte”. Patika gan bērniem (7-8gadu veci), gan vecākiem. Interesantas dekorācijas, kas veido labu saspēli ar gaismām. Inteiģējoša mūzikas atbilstoši sižetam. Leļļu forma, un aktierspēle - izcili. Mani bērni (15/8/5 gadus veci) katrs saskatīja sev aktuālāko tēma pavedienu, un katram bija savs mīļākais izrādē atainotais sižets. Iesaku izrādi karram, kuram patiktu omīte, kas varētu būt dārglietu zagle. Paldies Leļļu teātrim, ka domājat par visa vecuma bērnu izklaidi un izglītošanu.

0