Meklēt...

Ziemassvētku putekļi

Kvadrifrons
Pievienot vērtējumu
8.0
5 vērtējumi
Pēc gandrīz desmit gadu pārtraukuma Rīgas cirka arēnā atjaunota Ziemassvētku eglītes tradīcija. Cirks ir uzposts un gatavs svētkiem, tomēr tā iemītnieki ir noraizējušies: svinības nevar sākties, jo nekur nav atrodams vienradzis Ziemradzis, pie kura glabājas noslēpumainie Ziemassvētku putekļi. Lai atrastu Ziemradzi un izglābtu Ziemassvētku brīnumu, pie darba jāķeras ne vien Rīgas cirka rūķiem Ausmiņai un Fiksītim, bet arī mazajiem un lielajiem cirka apmeklētājiem.

Šoziem eglītes skatītājus arēnā sagaidīs gan cirka, gan teātra mākslinieki, lai, dodoties kopīgā piedzīvojumā, satiktu cirka rūķus un slaveno Ziemradzi, noslēpumaino burvi Krustiņu Nullīti, veiklo Vaboļu princesi, stalto Krupju princi un izpalīdzīgo atslēgu glabātāju. Pārvarot miermīlīgas briesmas un jautrus izaicinājumus, eglītes skatītāji atvērtas un siltas izrādes formā tiek aicināti ne vien vērot mākslinieku priekšnesumus, bet arī iepazīt atjaunoto, burvestību pilno cirka ēku, piedalīties rūķu darbnīcās, pašiem izmēģināt spēkus vairākās cirka disciplīnās, atrast pazudušo Ziemradzi un atklāt Ziemassvētku putekļu noslēpumu.

Ideja un tās īstenojums: Rīgas cirks sadarbībā ar teātra trupu KVADRIFRONS un cirka māksliniekiemGaismas, teksts, režija, horeogrāfija: KVADRIFRONS (Paula Pļavniece, Klāvs Mellis, Nikola Suhareva, Ance Strazda, Rūdolfs Gediņš, Reinis Boters, Āris Matesovičs, Valters Karlsons)
Izrādes ilgums
1st. 20min.
Sezona
2022 / 2023
Pirmizrāde
17. decembrī, 2022.

Radošā komanda

Māksliniece Kristīne Abika
Cirka mākslinieki Aleksejs Smolovs
Dmitrijs Pudovs
Cronopio
Niko Karaks
Maija Sukute
Muzikālā noformējuma autors Kārlis Tone
Izrādes vadītāja Inese Tone

Nav atsauksmju

Nav pievienota vēl neviena atsauksme, esi pirmais!

diena.lv
diena.lv - Undīne Adamaite

Vairs nav uzkurbulētā priekā korī jāauro, lai parādās Salavecis un Sniegbaltīte, mazliet apcerīgs Ziemradzis sīra ratā izvirpuļo pats un apber mūs visus ar zelta putekļiem tā, ka pietiek gluži katram jaunās cirka arēnas viesim