Meklēt...

Līnenas skaistumkaraliene

Liepājas teātris
Pievienot vērtējumu
9.3
33 vērtējumi

2022. gada jūnijā sezonas noslēdzošo iestudējumu piedāvās režisors Dž.Dž.Džilindžers. Mārtins Makdona ir viens no spožākajiem mūsdienu britu dramaturgiem, viņa vārds nav svešs arī Liepājas skatītājiem – 2015. gadā Liepājas teātrī jau iestudēta šī autora luga “Klibais no Inišmānas”. Līnenas skaistumkaraliene – traģikomēdija par mātes un meitas ļoti sarežģītajām – mīlestības un naida vienlaicīgi – attiecībām. Abas vada savu dzīvi nelielā pilsētiņā Līnenā, līdz viņu ikdienas dzīves plūdumu iztraucē kāds trešais – vīrietis!

Izrādes ilgums
2st. 30min. (2 cēlieni)
Sezona
2021 / 2022
Pirmizrāde
17. jūnijā, 2022.
03.05
Piektdiena
19:00

Liepājas teātris,

Liepāja, Teātra iela 4
Biļetes

Radošā komanda

Režisora asistente Linda Kalniņa
Autors Mārtins Makdona
Horeogrāfe Linda Kalniņa
Kostīmu māksliniece Ilze Vītoliņa
Režisors Dž. Dž. Džilindžers
Gaismu mākslinieks Mārtiņš Feldmanis
Scenogrāfs Mārtiņš Vilkārsis

Atsauksmes

Egle – 6.4

Džilindžers brauc pa veciem taukiem. Hanana+Ragana pēc cik tur gadiem. Līdz ar to visai nepateicīga "loma" Inese Kučinskai, kura "klīniku" spēlē nu kā masku (jo cik tad var veceņoties vienā un tajā pašā reģistrā). Toties skatīties uz Kalitas smirdīgo veceni varētu stundām. Kā ķemmē matus, kā šļupst, kā bola acis. Neveikls savās epizodēs Artūrs Irbe (jo nav viņam īsti ko darīt). Gods kam gods - jā, labs, kā allaž (lai gan par to viņš nominēts Spēlmaņnakts balvai, "Mališā" noteitki bija jaudīgāks). Spocīgs gabals it kā par ilgošanos, it kā par mīlestību, it kā par īriem. Tomēr atstāj vienaldzīgu.

2
G – 10.0

Šī izrāde ir lieliska!!!!

1
etonis@inbox.lv – 9.0

Kolosāls M. Kalita tēlojums un saspēle ar I.Kučinsku

1
teatrmilis310564 – 8.0

Mārtiņa Kalitas aktierdarbs izvirzās izrādes centrā, jo diemžēl Inese Kučinska neko jaunu nav spējīga sniegt, jo ļoti līdzīga satura lomas bijušas Hananā un Raganā, prieks par Kasparu Godu

1
kroders.lv
kroders.lv - Gundega Saulīte

Liepājas teātra jauniestudējums, kas sezonas beigās piedzīvoja tikai divas izrādes, ir nopietna, labi nostrādāta izrāde par dzīves sūrumu, par galvenās varones nespēju izlauzties no ierastā ritējuma, par realitāti, kas iznīcina jebkādas ilūzijas.