Meklēt...

Krizantēmas

Jaunais Rīgas teātris
Pievienot vērtējumu
7.1
17 vērtējumi

Izrāde pēc Barbaras Pimas romāna.

Divas neprecētas māsas dzīvo nelielā provinces ciematā un katra savā veidā ir apsēstas ar vietējo garīdzniecību.

Izrāde “Krizantēmas” ir balstīta Barbaras Pimas romānā “Some Tame Gazelle”. Romāns publicēts 1950. gadā un ir atzīts par vienu no britu 20. gadsimta rakstniecības augstākajiem sasniegumiem. It kā nenozīmīgi ikdienas dzīves notikumi kādā Anglijas ciematā, autores redzējumā, iegūst episkus apmērus un stāsta par dzīves aizkustinošo un neparedzamo dabu.

Sezona
2021 / 2022
Pirmizrāde
9. jūlijā, 2021.

Atsauksmes

Laila – 6.0

Pārāk izstiepta.Man šķita par lēnu.

0
Baiba – 8.0

Lieliska aktierspēle!

0
Salms – 4.0

Aktieri spēlēja labi. Izrāde likās pārlieku izstiepta. Kopumā arī nekas ievērības cienīgs tajā nenotika. Bija ieskats kādas draudzes attiecībās. Var pasmelties domu, ka ir jārīkojas pašam, ja dzīvē kaut ko gribi. Tomēr nekādu emociju tur nejutu. Bija pa kādam smieklīgi izspēlētam tēlam vai mirklim, bet citādi maz, ko baudīt.

0
delfi.lv
delfi.lv - Dita Jonīte

Kamēr citi lielie teātri atpūšas vasaras atvaļinājumos, Jaunais Rīgas teātris sezonu sparīgi uzsācis jau jūlija pirmajā pusē. Kopš 9. jūlija tiek piedāvāta jauna repertuāra vienība – "Krizantēmas", kas ir britu rakstnieces Barbaras Pimas romāna "Vai gazele rāma" dramatizējums režisora Gata Šmita versijā.

diena.lv
diena.lv - Līga Ulberte

Skatoties režisora Gata Šmita Jaunajā Rīgas teātrī iestudēto izrādi Krizantēmas, piepeši kļūst skaidrs, ka šis viss ir ne jau par Anglijas provinci, bet par teātri. Ne jau teātri vispār, bet par šo konkrēto, kurā atrodamies

ir.lv
ir.lv - Zane Radzobe

Režisora Gata Šmita Krizantēmās, iestudējumā, kas (formāli) stāsta par kādas angļu mazpilsētas draudzes dzīves ritumu, skatu vispirms piesaista Mārtiņa Vilkārša eleganti atturīgais, bet, ak, cik koķetais skatuves ietērps. Lēns svinīgums, zem kura plānās kārtas slēpjas sprādzienam gatavs ironijas lādiņš… Nesmieties ir neiespējami, bet Krizantēmas ar to tikai sākas; turpinājumā — izcili aktierdarbi, cilvēcisks smalkums un vieglums, ar kādu tiek risināta — ne vairāk, ne mazāk — cilvēka mūža tēma.