Meklēt...

Izrāde, kas saiet sviestā

Dailes teātris
Pievienot vērtējumu
8.3
33 vērtējumi

DAILE sadarbībā ar Mischief Worldwide Ltd. piedāvā The Mischief Theatre iestudējumu "IZRĀDE, KAS SAIET SVIESTĀ".

Oriģinālā britu teātra trupas “Mischief Theatre”  izrāde  “The Play That Goes Wrong” tiek spēlēta 7 gadus Londonas Vestendā. Tās panākumi neizraisa smieklus, kaut smieklīgi ir pilnīgi viss, ko “Mischief Theatre” dara. Viņi smejas par sevi, jeb, precīzāk, par Kornlijas universitātes drāmas pulciņa neveiksmēm, par sevi kā par aktieriem, režisoriem un visiem teātra veidošanas lielumiem. Viņi savā izrādē ir ielikuši visu, ko vien labu var teikt par britu melno humoru.

Dailē “Izrāde, kas saiet sviestā” ir viena no 20 dažādās valodās šobrīd spēlētām versijām. Un tā ir precīzs oriģinālās versijas pārlikums latviešu valodā, kuras izveidi vadījusi “Mischief Theatre” režisore Eimija Mārčanta (Amy Marchant). Tā esam radījuši iespēju Rīgā pieredzēt Londonā tik pazīstamo izrādi.

Luga stāsta par jau pieminēto Kornlijas universitātes drāmas pulciņu un viņu iestudējuma “Slepkavība Haveršamas muižā” pirmizrādi, kuras laikā greizi noiet pilnībā viss – rekvizīti neturas pie sienām, aktieri aizmirst tekstu un iebrūk skatuves grīda. Par spīti force majeure apstākļiem, drāmas pulciņa entuziasti apņēmušies izrādi nospēlēt līdz galam, arī tad, ja mērķa vārdā nāksies iet pāri līķiem.

Henrija Luisa, Džonatana Seiera un Henrija Šīlda luga 2015. gadā ieguva prestižo Lorensa Olivjē  balvu kā gada labākā komēdija. 

Oriģinālā iestudējuma radošā komanda autori – Henrijs Luiss, Džonatans Seiers, Henrijs Šīlds, scenogrāfija – Naidžels Huks, gaismu mākslinieks – Riks Mauntdžojs, kostīmu mākslinieks – Roberto Suroče, horeogrāfija – Deivs Hērns, mūzikas autors – Robs Falkoners, režisors – Marks Bels

The Mischief Theatre izrādes “THE PLAY THAT GOES WRONG” pirmuzvedumu Londonas Vestendā uzvedis Kenijs Vakss un Stage Presence.

Izrādes ilgums
2st. 10min. (2 cēlieni)
Sezona
2021 / 2022
Pirmizrāde
26. janvārī, 2022.
27.04
Sestdiena
18:00

Dailes teātris, Lielā zāle

Rīga, Brīvības iela 75
Izpārdots
26.05
Svētdiena
18:00

Dailes teātris, Lielā zāle

Rīga, Brīvības iela 75
Izpārdots
15.08
Ceturtdiena
19:00

Dailes teātris, Lielā zāle

Rīga, Brīvības iela 75
Biļetes
21.09
Sestdiena
18:00

Dailes teātris, Lielā zāle

Rīga, Brīvības iela 75
Biļetes
22.09
Svētdiena
18:00

Dailes teātris, Lielā zāle

Rīga, Brīvības iela 75
Biļetes

Atsauksmes

Anete – 8.0

Ir diezgan smieklīgi, bet ne tā, kā citi saka, ka līdz krampjiem. Aktieri darbojas meistarīgi un apbrīnojami veikli un precīzi.

0
Mireille – 10.0

Uz izrādi biju divas reizes, otrajā reizē arī aktieri (daži) bija citi atveidotajās lomās. Viegla, neprognozējama un humora pilna. Izpārdotā izrāde pasaka vairāk par vārdiem.

0
Cherish – 10.0

Tu nespēj iedomāties, ka var būt tik slikti un tik labi reizē. Nevienā brīdī tu nenojaut, kas notiks tālāk un ir pilnīgs sviests.

0
Javeta – 7.0

Mazliet absurdi, bet reizēm smieklīgi.

0
Džesija – 10.0

Šo izrādi apmeklēju trīs reizes. Kolosāla, viegla, smieklīga.

0
Dinija – 9.0

Smieklīgi un viegli, brīžam vajadzēja baidīties par to, kas vēl notiks uz skatuves.

0
la.lv
la.lv - Maija Svarinska

Darbības attīstībā neiedziļināšos. Tas, kā noprotat, arī nav vajadzīgs. Visa jēga ir negaidītības, pārsteigumu savijumos, kas neļauj amatieriem apzinīgi virzīties pa sižeta attīstības pakāpieniem, un, protams, viņu reakcijā uz nepārtrauktu sastrēgumu sakulšanos “sviestā”.

ir.lv
ir.lv - Zane Radzobe

Pirms paust viedokli par izrādi, gribu pateikt dažus vārdus par iestudējuma programmiņu. Kāds nezināms varonis (teātru PR speciālistus parasti neapdzied) piepildījis 16 glancēta papīra lappuses (un vēl vienu sliktākas poligrāfiskas kvalitātes ielikumu) ne tikai ar ierastajām krāsainajām bildītēm un visumā noderīgu kultūrvēsturisku apcerējumu par to, kurš un ko iestudējis, bet arī ar pirmajām atsaucēm.

kroders.lv
kroders.lv - Normunds Akots

“Savus stereotipus par labu humoru pirms izrādes ir ieteicams mazliet pabīdīt malā un pacensties izprast, par ko, kā un kāpēc smejas briti, jo uzveduma struktūrā ir ieausts pieklājīgs viņu kultūras kodu komplekts.”