Meklēt...

Latvijas lepnums. Un aizspriedumi

Valmieras Drāmas teātris
Pievienot vērtējumu
8.0
1 vērtējums

“Latvijas lepnums. Un aizspriedumi” ir dokumentāls stāsts par izvēlēm – jau pieņemtiem un vēl priekšā stāvošiem lēmumiem par to, kā sadzīvot ar sevi un apkārtējo pasauli, un par valsti, kurā dzīvojam. Vai mums ir tiesības būt egoistiem un cīnīties tikai par sevi? Kāpēc mēs vēl aizvien nodarbojamies ar cilvēku šķirošanu? Kāpēc veidojam tādu valsti, kurā cilvēki nejūtas vajadzīgi un gaidīti un aizbrauc prom? Un ko darīt, ja pēkšņi saprotam – esam nokavējuši iespēju uzsākt sarunu ar cilvēku, kurš gadiem ir bijis vienkārši … blakus.

“Lai arī visi esam līdzcilvēki, savādas neērtības sajūtas dzīti bieži vien ejam katrs savu ceļu. Invaliditāte tieši vai pastarpināti var skart jebkuru no mums, īpaši novecojot. Vides pieejamība nav vajadzīga tikai cilvēkiem ar invaliditāti. Ikdienišķa palīdzība nav vajadzīga tikai cilvēkiem ar invaliditāti. Arī saruna ir vajadzīga ne tikai citiem, bet arī tev.” /režisors Reinis Boters

Radošā komanda saka paldies Roberta ģimenei, Anetei, Normundam, Ievai un Līgai, Ivaram Balodim un apvienībai “Apeirons”, kā arī Andrim Kaļiņinam.

Sezona
2020 / 2021
Pirmizrāde
20. jūnijā, 2021.

Radošā komanda

Horeogrāfs Rūdolfs Gediņš
Režisors Reinis Boters
Dramaturģe Laila Burāne
Gaismu mākslinieks Niks Cipruss
Scenogrāfs Kristaps Kramiņš

Nav atsauksmju

Nav pievienota vēl neviena atsauksme, esi pirmais!

ir.lv
ir.lv - Edīte Tišheizere

Kas tad īsti notiek Valmieras teātra Apaļajā zālē, piedaloties trim aktierim Ievai Aniņai, Eduardam Johansonam, KārlimFreimanim un puisim ratiņkrēslā, vārdā Roberts Jurka? Nekas īpašs. Aktieri mačojas, vizinādami Robertu un paši braukādamies ar ietaisi, ko dēvē par staiguli, stāsta savus un svešus stāstus. Viņi brīžiem runā Roberta, reizēm kādu citu cilvēku vārdā, bet iedzīvojas stāstos pavisam minimāli, visu laiku paturot komentēšanas un apstrīdēšanas distanci.