Meklēt...

Jaunā līgava

Liepājas teātris
Pievienot vērtējumu
8.3
4 vērtējumi

Alesandro Bariko ir itāļu rakstnieks, kura darbi tulkoti un izdoti visā pasaulē. Romāns «Jaunā līgava» («La Sposa giovane») sarakstīts 2016. gadā un Latvijā izdots 2019. gadā, tādēļ šobrīd ir viens no apspriestākajiem rakstnieka darbiem. Romāna dramatizējumu veidojis pats režisors.

Stāsta centrālais notikums ir Līgavas ierašanās, lai pildītu sen dotu solījumu – apprecēt Dēlu. Taču solījuma pildīšanu apgrūtina fakts, ka Dēls nav uz vietas. Arī ģimene, kuras muižā jaunā Līgava ieradusies, mērojot tālu ceļu no Argentīnas, nav informēta par to, kad Dēls atgriezīsies. Un atliek tikai gaidīt, laiku pavadot šajā savdabīgajā namā, kurā valda sava kārtība un noteikumi.

Izrādes ilgums
(2 cēlieni)
Sezona
2020 / 2021
Pirmizrāde
6. martā, 2021.

Nav atsauksmju

Nav pievienota vēl neviena atsauksme, esi pirmais!

lsm.lv
lsm.lv - Liba Mellere

Tas ir ļoti dīvains stāsts par ne mazāk dīvaino varoņu ģimenes noslēpumiem, kaislību un iekāri. Pēc pirmās noskatīšanās ir divējādas izjūtas – it kā viss ir lieliski, tomēr…

diena.lv
diena.lv - Līga Ulberte

Jaunas tēmas režisora Dž. Dž. Džilindžera daiļradē laikam vēl nav pamata gaidīt – arī Liepājas teātrī tapušais iestudējums Jaunā līgava ir par to, ka vērtīgākā cilvēka dzīves pieredze joprojām slēpjas kājstarpē.