Meklēt...

Sarkanais un melnais

Latvijas Nacionālais teātris
Pievienot vērtējumu
9.5
11 vērtējumi

Iespēja teātrī satikties ar lielo klasiku režisora-klasiķa interpretācijā. Francija, dienvidi, kaislība, kas uzvirmo paralēli tikumīgai laulības dzīvei, strupceļš, sekas, sods, šķiršanās, un – dīvainā kārtā – vēlreiz tas pats. Tā, it kā cilvēks nemācītos no savām kļūdām. Bet varbūt kļūdīšanās sagādā baudu un gribas “kļūdīties” vēl un vēl…

Izrādes ilgums
2st. 45min. (2 cēlieni)
Sezona
2020 / 2021
Pirmizrāde
9. aprīlī, 2021.
29.05
Trešdiena
18:30

Latvijas Nacionālais teātris, Aktieru zāle

Rīga, Kronvalda bulvāris 2
Izpārdots

Atsauksmes

Egle – 5.0

Garlaicīgi. Aktieri mīlīgi un dramaturģija no romāna sataisīta labi, taču - šodien? kāpēc? jo kaut kas no vēstures? par sievieti dumiķīti, kas baidās no Dievas soda, jo kādu uzmīļojusi? par jaunekli, kas nevar izšķirties mīlēt sievieti vai kalpot Dievam? Izrāde - salda karamelīte tiem, kam pilnīgi vienalga, kas notiek apkārt gan te Latvijā, gan pasaulē. Atcerējos pirms 25 gadiem šajā pašā pagrabā, kur Evija, tolaik Kromule, spēlēja Regnāra Vaivara "Kalponēs". Sajūta, it kā teātris te -pagrabā - milzu soļiem lēkšojis atpakaļgaitā. Tikmēr uz lielās skatuves ir megalaikmetīgs Ričards. Labi tomēr, ka nav otrādi.

0
user689629 – 10.0

Skaists vidē, tērpos, izjūtās klasikas iestudējums. Lieliska Raimonda Celma un Evijas Skultes saspēle.

0
Ieva Gaile – 10.0

Izrāde bija jūtu un kaislību pilna. Šī bija viena no retajām izràdēm, kas mainīja manu emocionālo uztveri un raisīja tajā jaunas izjūtas. Stendāls, nenoliedzami ir viens no sava laika izcilākajiem rakstniekiem, bet bez daudzinātā režisora E.Freiberga režijas mūsu Latvijas teātra pasaulē nebūtu šis mīlestības iesakņojums, kas tik trāpīgi tika izspēlēts uz Nacionālā teātra aktieru zāles. Evijas Krūzes un Raimonda Celma aktierspēlē bija sentimentāla un sensuālā, kā arī kostīmi uzbūra sajūtu gleznu, ka laiks ir atgriezts atpakaļ Francijas dienvidos 19.gadsimtā! Šī noteikti ir viena no visu laiku izcilākajām un veiksmīgākajām izrādēm uz LNT skatuves!

0
teatrmilis310564 – 9.0

viena no labākajām izrādēm pašlaik NT, jo centrā psiholoģiska aktierspēle, vienīgais mīnuss - ļoti netalantīgā un vājā aktrise Ieva Aniņa, un tāda viņa ir visās lomās, bet, par laimi, esmu redzējis arī otru lomas izpildītāju Madaru Reijeri, sevišķs paldies Voldemāram Šoriņam par tik atšķirīgi veidotiem tēliem

0
vesma.graudina@inbox.lv – 10.0

Ļoti laba izrāde. Jutos pacilāta. Viena no vislabākajām, kādas esmu gada laikā redzējusi. Teātrus apmeklēju bieži.

0
kroders.lv
kroders.lv - Guna Zeltiņa

“Starp abiem šiem mērķiem – karjeru armijā un augstu amatu garīdzniecībā – šaudās arī Žiljēna iztēle, viņam dievinot Napoleonu, šo mazo, neievērojamo kaprāli, kurš par sevi lika runāt visai pasaulei, un sajūsminoties par bīskapa cienījamo stāvokli.”